Mój przepis (nie mam wagi kuchennej, tak więc robię tak na oko)
Otręby pszenne 1 szklanka
Otręby owsiane 1 szklanka
mąka żytnia (z pełnego przemiału typu 2000- kupiłam w Auchanie)- 2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki (ewentualnie kukurydziana)
2 całe jajka, 2 białka,
kefir, lub jogurt naturalny -pół dużego (jeśli ciasto za gęste-dodaję wiecej)
sól
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Ubijam wszystkie jajka, potem dodaję jogurt( lub kefir)
W osobnym naczyniu mieszam otręby, mąki i proszek do pieczenia.
Łącze suche składniki z masą jajeczno jogurtową, sole.
Ewentualnie można dodać starte jabłka , rodzynki lub zioła
Po wymieszaniu, jeśli za gęste dodaje jeszcze jogurtu a jeśli za rzadkie mąki żytniej.
Piekę w foremkach do muffinek w 180 stopniach ok 25-30 min.
Najbardziej lubie je jeśc maczając w jogurcie nat. lub kefirze
Smacznego.
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
ivonek77
5 marca 2012, 22:58czyta sie to smakowicie ...mniami :)
Akaaa
5 marca 2012, 21:41dziekuje pieknie :)
smerfetka2781
5 marca 2012, 20:32polecam te bułeczki ja je piekłam juz kilka razy i są przepyszne,nawet moja rodzinka je wcina
53szprotka
5 marca 2012, 19:09gratulacje za 6... oby tak do 1 kwietnia
janiaa
5 marca 2012, 14:34Wielkie dzięki za przepis :) muszę mąki poszukać i na pewno wypróbuję