Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
No to wszystko jasne




Dostałam dziś @. I mam nadzieję, że to była przyczyna zawiechy wagi
Nie macie pojęcia, jak się ostatnio pozytywnie zmotywowałam.
Oczywiście dzięki wam i waszym pomysłom
To już 4 dzień zupełnie bez słodyczy. Zauważyłam, że nawet zamiana obiadu na ulubiony słodki przysmak się mści. W taki razie wolę obiad
Twarda jestem, jak skała. Dziś nawet oparłam się świeżo upieczonym, pachnącym ciasteczkom teściowej. Poczęstowała mnie za to rosołkiem, co przyjęłam po pracy z wdzięcznością i potraktowałam jako obiad :)))
Nie będę dla byle ciasteczek tracić punktów
Waga dziś wreszcie poniżej 80, ale nie napalam się na wagę paseczkową w niedzielę, chociaż.... cuda się zdarzają.

Odpowiedziała mi wreszcie autorka książki "Dlaczego chcesz być gruba?" pani Dorota Sanecka. Wg niej powinnam wyraźniej zaznaczać, że cytuję jej książkę i ma rację, ale jakoś przeszła mi ochota i trochę zabrakło czasu, na dalsze zagłębianie się w nią. Nawet jej nie doczytałam Pomyślę jeszcze, czy warto dobrnąć do końca. Na razie muszę poświęcić sporo czasu na poćwiczenie repertuaru chóralnego. W ciągu 3 tygodni mamy przygotować Requiem Mozarta a ja nut niestety nie czytam a vista
  • uleczka44

    uleczka44

    19 lutego 2010, 19:43

    był ze mną od początku, musi skończyć to co zaczął, jak osiągnę wagę to wymienię go na motylka, będzie pilnował moich 65 kilogramów.

  • uleczka44

    uleczka44

    19 lutego 2010, 19:00

    Twoje wpisy i od jakiegoś czasu Cię nie poznaję. Jesteś tak pozytywnie zakręcona, że z przyjemnością do Ciebie zaglądam. Miło jest obserwować jak kolejna vitalijka złapała wiatr w żagle. Pozdrawiam.

  • jbklima

    jbklima

    19 lutego 2010, 15:55

    piękny utwór będziesz śpiewać z chórem.zauważyłam , ze po kilku dniach niejedzenia słodyczy..można już bez nich żyć, prawda?

  • wiosna1956

    wiosna1956

    19 lutego 2010, 15:30

    czyli co trzymamy się ja też daję radę - buziaczki

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.