Śniadanie I
Musli z mlekiem:
- musli z suszonymi owocami- 40 g - 4 łyżki lub płatki nestle fitness albo nestle frutina lub płatki owsiane
- orzechy włoskie – 10g
- mleko 1,5 % - 250 ml - 1 szklanka lub jogurt naturalny 2%- 200g- ¾ szklanki
Śniadanie II
Jabłko - 250 g -1 średnie
Obiad
Łosoś w marynacie miodowo- musztardowej z sałatą i ziemniakami:
- łosoś bez skóry – 100 g
Marynata:
- miód – 5 g -1 łyżeczka
- musztarda 5 g -1 łyżeczka
- ocet balsamiczny – ½ łyżeczki
- zioła prowansalski, sól, pieprz
Sałatka:
- sałata lodowa – 50 g – 3- 4liście
- pomidor – 260 g -2 średnie
- pestki dyni – 10 g – 1łyżka
- czosnek – 5 g -1 ząbek
- olej z pestek winogron – 5 g -1 łyżeczka
- sok z cytryny – łyżeczka
- szczypiorek
Składniki marynaty wymieszać ze sobą na jednolitą masę. Włożyć rybę i odstawić w chłodne miejsce na ok. 30 min. Następnie zawinąć w folie i upiec w piekarniku. Sałatę umyć i poszarpać, dodać pokrojone pomidory i szczypek. Olej wymieszać z czosnkiem i sokiem z cytryny. Sosem skropić sałatkę.
-ziemniaki- 140g- 2 średnie
Podwieczorek
Jogurt z otrębami:
- jogurt naturalny 2 % - 200 g – ¾ szklanki lub owocowy 1,5%
- otręby pszenne - 20 g -2 łyżki- mogą być granulowane
Kolacja
Sałatka z jajem i brokułami:
- jajo- 70g-1 sztuka- gotowane
- brokuły- 250g- około 5 różyczek
- kukurydza z puszki- 40g- 2 łyżki
- jogurt naturalny 2%- 100g- około 5 łyżek
Brokuł ugotować na półtwardo. Dodać ugotowane jajo, kukurydzę z puszki, jogurt, wymieszać.