Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
1200-1300 kalorii walczymy dalej


Kolejny dzień bezglutenowo, bezlaktozowo , da sie żyć

  • kasperito

    kasperito

    30 września 2016, 12:04

    da się da się :-) a czemu tylko laktoza odstawiona? przy Hashi głownie kazeina przeszkadza i wszystkie produkty mleczne, bo wszędzie jest kazeina.

    • Agniess

      Agniess

      30 września 2016, 12:30

      ja przeczytałam ze wszystkie produkty kozie mozna jeść, i ze mleko bez laktozy , a to kazeina???

    • kasperito

      kasperito

      30 września 2016, 12:38

      tak kazeina... jeśli znajdziesz czas to przejrzyj co pisałam, temat zagłębiam od 2015 roku, a od lutego br oku więcej na ten temat pisze. w komentarzach masz też odpowiedzi innych Vitalijek na diecie przy Hashi.

    • kasperito

      kasperito

      30 września 2016, 12:39

      mleko kozie i produkty - mają kazeinę, wyjątek w nabiale jest masło kalrowane

    • Agniess

      Agniess

      30 września 2016, 13:00

      o cholewka, to jak uzupełniacie wapń?

    • kasperito

      kasperito

      30 września 2016, 13:41

      strączki, ciecierzyca , fasola brokuł i inne warzywa

    • Naturalna!

      Naturalna! (Redaktor)

      30 września 2016, 14:31

      czytałam, że mleko z wielbłądów nie jest problematyczne dla Hashi ... ale skąd tu takowe wziąć? heheheh ;)

    • Naturalna!

      Naturalna! (Redaktor)

      30 września 2016, 14:33

      wapnia najwięcej jest w suszonych glonach morskich, ale nie wiem czy Wy możecie je jeść, poza tym woda minerlana jak np Muszynianka, sardynki w puszce z ośćmi, to samo łosoś dziki z puszki z ośćmi, bulion z kości wołowych lub kurzych, skorupki jaj, zielone, liściaste warzywa.

    • Naturalna!

      Naturalna! (Redaktor)

      30 września 2016, 14:34

      http://www.ajwendieta.pl/blog/suplementacja/najlepsze-zrodlo-wapnia-skorupka-jaja/

    • kasperito

      kasperito

      30 września 2016, 14:56

      no tak rybki jadam, Muszyniankę pije litrami, zielone liściaste wcinam

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.