Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
piekarnik przypala mi wierzch ciasta


I to za każdym razem! wierzch jest spalony a środek niedopieczony...
Ustawiam temp jak w przepisie. mam piekarnik elektryczny mastercook. Każde ciasto się przypala i w efekcie środek to zakalec... co robić???
  • agrataka

    agrataka

    30 marca 2013, 22:16

    A masz funkcje termoobiegu albo chociaz na sam dół ustawianie? Czasami podobno to tez wina blachy do pieczenia.

  • xvxkamilaxvx1

    xvxkamilaxvx1

    30 marca 2013, 18:17

    Mi również robił się zakalec ale od kiedy piekę na kratce zamiast na blaszy wszystko idealnie sie piecze i zmiejszam też temperature zamiast na 180 to na 170 stopni a najlepij piec w okrągłej cieńkiej blaszce.Pozdrawiam

  • agakam1988

    agakam1988

    30 marca 2013, 16:39

    witaj w klubie, bo też mi się tak robi dokładnie w tym piekarniku...

  • motylek278

    motylek278

    30 marca 2013, 15:48

    To znaczy miało być po porodzie:)No ale to będzie po świętach...majowych?Buziaki

  • motylek278

    motylek278

    30 marca 2013, 15:47

    Przykryj wierzch papierem do pieczenia..............Zdrowych i Wesołych Świąt! Spadków wagi po świętach i uśmiechu na co dzień.Ania

  • Biedronka1996

    Biedronka1996

    30 marca 2013, 15:42

    Ha! Mam piekarnik tej samej firmy i też mi się zawsze przypala.;P Wstaw drugą blachę nad ciastem

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.