No i melduję się dziś po raz drugi. Przybywam z dzisiejszym menu i no jakże by inaczej kolejnymi łowami z Galerii Kazimierz.
Śniadanie:
serek granulowany z pomidorem, wędlina i kromką żytnią
II śniadanie:
szklanka maślanki naturalnej+ owoce ( kiwi, mango, grejpfrut)
Obiad:
kasza gryczana+surówka coleslaw+ gulasz z serc drobiowych
Podwieczorek:
maślanka naturalna z gorzką czekoladą 90% kakao
Kolacja:
kulka mozzarelli+pomidor+marynowane pieczarki
Całość zamyka 2 litry wody z cytryną.
A teraz przechodzimy do zakupów, a miałam nic nie kupować dla siebie
Bluzka Reserved 39,00zł
Kardigan szary melanż tył długi do kolan, przód krótszy, świetny materiał / Kappahl 160zł
Spodnie jeans Kappahl 160zł
Spodnie H&M przecena 30zł do chodzenia po domu
Bluzka Reserved 39zł
Piżama Disney Reserved 110zł
W Drogerii Natura sól morska rozmaryn, lawenda 1300g i Lakier do paznokci Rimmel nr 200 zasychający w 60 sek.
I wracając do domciu pykłam z samochodu focię / widok na most Kładka Bernatka łączący Podgórze z Kazimierzem służący tylko dla ruchu pieszego i rowerowego pięknie oświetlony w barwach fioletu
No i tak się z Wami żegnam, na dziś to wszystko Dobrej nocki życzę i kolorowych snów Moje Drogie Panie.
akitaa
18 października 2014, 23:21ciuszki fajne, ale ta pizama i kardigan troszke drogie;) Kladka tez mi sie podoba;)
oleczkadukaneczka
18 października 2014, 23:12Piękne zakupy a piżama przeslodka chyba tez musze wybac sie na łowy bo nawet nie wiem co jest teraz w sklepach ale napewno poszperam za taka samą koszulka w reserved pozdrawiam ola
Lela6
18 października 2014, 23:03Marzę o takim odcieniu lakieru do paznokci ( dziś go widziałam na paznokciach u J. Steczkowskiej w The Voice) pozdrówka
annas1978
18 października 2014, 23:03wow kochana-zaszalalas z tymi zakupami....ale przyznam, ze lowy udane....buziaki
justagg
18 października 2014, 22:51Chcialabym tak kiedys isc na zakupy i kupic dla siebie to co mi sie podoba, niestety nie potrafie. Fajnie masz z tym, ze idziesz podoba Ci sie to bierzesz, ja kombinuje mysle i wkoncu wychodze z niczym:-(
Margarytka02
18 października 2014, 22:50No moja Droga, jedzonko wygląda smakowicie, ja też lubię gulasz z serduszek , Ty masz zawsze proste i fajne te desery, a przy okazji jest na nich coś słodkiego więc potem tak się nie ma ochoty na słodkie .Zawsze ładnie to podajesz . Powiem Ci szczerze, że ja mam tak , że jak coś sobie ładnie zrobię tak że oko cieszy to wtedy mogę tego zjeść mniej - widocznie zjadam oczami i ustami i to wystarczy ha,ha Pozdrawiam cieplutko i dbaj o siebie ! Buziaczki!
Grubaska.Aneta
18 października 2014, 23:02no i istotne by jeść najpierw oczami, a potem małymi kęsami ustami:) by dłużej cieszyć smakiem podniebienie, choć jak widać w praktyce nie zawsze tak się udaje:/
silvie1971
18 października 2014, 22:38Super lowy zakupowe:) I swietne menu, moglabys kiedys podac przepis na surowke coleslaw? Probowalam z netu, ale to nie to
Grubaska.Aneta
18 października 2014, 22:44Ja robię zawsze wg tego przepisu dla domowników, a dla siebie śmietanę i majonez zastępuję jogurtem greckim Składniki (na dużą miskę): 1 mała główka kapusty; 2 średniej wielkości marchewki; 1 cebula; 1 łyżka cukru pudru; 1/6 szklanki śmietany 30% + 2 łyżeczki; 2 łyżeczki mleka; 1/2 szklanki majonezu + 1 łyżeczka; sok z cytryny; sól i pieprz; Małą główkę kapusty (oprócz głąba ze środka) poszatkować drobno nożem lub w malakserze. Posolić dosyć obficie i odstawić na około 2 godziny. Marchew zetrzeć na tarce na dużych (lub średnich) oczkach, cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Dołożyć do miski z kapustą, wymieszać. W kubku połączyć 1/2 szklanki majonezu z mlekiem, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz 1/6 szklanki śmietany. Polać gotowym sosem warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki do tzw. "przegryzienia się" w celu zmięknięcia kapusty. Surówkę odstawić najlepiej na całą noc i do chwili obiadu w następnym dniu:) Przed podaniem na stół wymieszać surówkę z dodatkową łyżeczką majonezu i dwiema łyżeczkami śmietany. Można również dodać soli i pieprzu, jeśli uważamy, że jest za mało. Tak przygotowaną surówkę coleslaw można trzymać w lodówce nawet 3 dni. Uwagi: Poszatkowaną i posoloną kapustę odstawiłam na 2 godziny. Po tym czasie kapustę odcisnęłam, gdyż zrobiło się sporo soku.
silvie1971
18 października 2014, 22:48Dziekuje slicznie:)
Gruba.Karo
18 października 2014, 22:35miłych snów :-)
doremifasolaa
18 października 2014, 22:23Czy ten lakier naprawdę zasycha w 60 sekund ? :)
Grubaska.Aneta
18 października 2014, 22:30z opinii blogerek tak, ja jak przetestuje to dam znać:)
vitalijczyka
18 października 2014, 22:12Również miłej nocy życzę i jestem ciekawa jakie menu wykombinujesz na juttro :D
Grubaska.Aneta
18 października 2014, 22:17jest z czego kombinować, zobaczymy jutro na co przyjdą smaki:)
marii1955
18 października 2014, 22:11Atrakcyjne jest to Twoje menu i smaczniutko wygląda :) Noo nie mogę ... znowu wyłowiłaś ciuszki i na dodatek bardzo fajne :) Podobają mi się ... czyżby Twój partner nic nie kupił - to niemożliwe ... A fotka ciekawa , zwłaszcz nocą - prawda? Dobrego wieczoru i kolorowych snów :)
Grubaska.Aneta
18 października 2014, 22:16Kupił, ale aż tyle co ja:)