Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Foto menu +zakupy


No i melduję się dziś po raz drugi. Przybywam z dzisiejszym menu i no jakże by inaczej kolejnymi łowami z Galerii Kazimierz. 

Śniadanie:

serek granulowany z pomidorem, wędlina i kromką żytnią

II śniadanie:

szklanka maślanki naturalnej+ owoce ( kiwi, mango, grejpfrut)

Obiad:

kasza gryczana+surówka coleslaw+ gulasz z serc drobiowych

Podwieczorek:

maślanka naturalna z gorzką czekoladą 90% kakao

Kolacja:

kulka mozzarelli+pomidor+marynowane pieczarki

Całość zamyka 2 litry wody z cytryną.



A teraz przechodzimy do zakupów, a miałam nic nie kupować dla siebie :<(tajemnica)(dziewczyna)

Bluzka Reserved 39,00zł

Kardigan szary melanż tył długi do kolan, przód krótszy, świetny materiał / Kappahl 160zł

Spodnie jeans Kappahl 160zł

Spodnie H&M przecena 30zł do chodzenia po domu

Bluzka Reserved 39zł

Piżama Disney Reserved 110zł

W Drogerii Natura sól morska rozmaryn, lawenda 1300g i Lakier do paznokci Rimmel nr 200 zasychający w 60 sek. 

I wracając do domciu pykłam z samochodu focię / widok na most Kładka Bernatka łączący Podgórze z Kazimierzem służący tylko dla ruchu pieszego i rowerowego pięknie oświetlony w barwach fioletu 

No i tak się z Wami żegnam, na dziś to wszystko ;) Dobrej nocki życzę i kolorowych snów Moje Drogie Panie(pa).

  • akitaa

    akitaa

    18 października 2014, 23:21

    ciuszki fajne, ale ta pizama i kardigan troszke drogie;) Kladka tez mi sie podoba;)

  • oleczkadukaneczka

    oleczkadukaneczka

    18 października 2014, 23:12

    Piękne zakupy a piżama przeslodka chyba tez musze wybac sie na łowy bo nawet nie wiem co jest teraz w sklepach ale napewno poszperam za taka samą koszulka w reserved pozdrawiam ola

  • Lela6

    Lela6

    18 października 2014, 23:03

    Marzę o takim odcieniu lakieru do paznokci ( dziś go widziałam na paznokciach u J. Steczkowskiej w The Voice) pozdrówka

  • annas1978

    annas1978

    18 października 2014, 23:03

    wow kochana-zaszalalas z tymi zakupami....ale przyznam, ze lowy udane....buziaki

  • justagg

    justagg

    18 października 2014, 22:51

    Chcialabym tak kiedys isc na zakupy i kupic dla siebie to co mi sie podoba, niestety nie potrafie. Fajnie masz z tym, ze idziesz podoba Ci sie to bierzesz, ja kombinuje mysle i wkoncu wychodze z niczym:-(

  • Margarytka02

    Margarytka02

    18 października 2014, 22:50

    No moja Droga, jedzonko wygląda smakowicie, ja też lubię gulasz z serduszek , Ty masz zawsze proste i fajne te desery, a przy okazji jest na nich coś słodkiego więc potem tak się nie ma ochoty na słodkie .Zawsze ładnie to podajesz . Powiem Ci szczerze, że ja mam tak , że jak coś sobie ładnie zrobię tak że oko cieszy to wtedy mogę tego zjeść mniej - widocznie zjadam oczami i ustami i to wystarczy ha,ha Pozdrawiam cieplutko i dbaj o siebie ! Buziaczki!

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      18 października 2014, 23:02

      no i istotne by jeść najpierw oczami, a potem małymi kęsami ustami:) by dłużej cieszyć smakiem podniebienie, choć jak widać w praktyce nie zawsze tak się udaje:/

  • silvie1971

    silvie1971

    18 października 2014, 22:38

    Super lowy zakupowe:) I swietne menu, moglabys kiedys podac przepis na surowke coleslaw? Probowalam z netu, ale to nie to

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      18 października 2014, 22:44

      Ja robię zawsze wg tego przepisu dla domowników, a dla siebie śmietanę i majonez zastępuję jogurtem greckim Składniki (na dużą miskę): 1 mała główka kapusty; 2 średniej wielkości marchewki; 1 cebula; 1 łyżka cukru pudru; 1/6 szklanki śmietany 30% + 2 łyżeczki; 2 łyżeczki mleka; 1/2 szklanki majonezu + 1 łyżeczka; sok z cytryny; sól i pieprz; Małą główkę kapusty (oprócz głąba ze środka) poszatkować drobno nożem lub w malakserze. Posolić dosyć obficie i odstawić na około 2 godziny. Marchew zetrzeć na tarce na dużych (lub średnich) oczkach, cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Dołożyć do miski z kapustą, wymieszać. W kubku połączyć 1/2 szklanki majonezu z mlekiem, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz 1/6 szklanki śmietany. Polać gotowym sosem warzywa w misce. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki do tzw. "przegryzienia się" w celu zmięknięcia kapusty. Surówkę odstawić najlepiej na całą noc i do chwili obiadu w następnym dniu:) Przed podaniem na stół wymieszać surówkę z dodatkową łyżeczką majonezu i dwiema łyżeczkami śmietany. Można również dodać soli i pieprzu, jeśli uważamy, że jest za mało. Tak przygotowaną surówkę coleslaw można trzymać w lodówce nawet 3 dni. Uwagi: Poszatkowaną i posoloną kapustę odstawiłam na 2 godziny. Po tym czasie kapustę odcisnęłam, gdyż zrobiło się sporo soku.

    • silvie1971

      silvie1971

      18 października 2014, 22:48

      Dziekuje slicznie:)

  • Gruba.Karo

    Gruba.Karo

    18 października 2014, 22:35

    miłych snów :-)

  • doremifasolaa

    doremifasolaa

    18 października 2014, 22:23

    Czy ten lakier naprawdę zasycha w 60 sekund ? :)

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      18 października 2014, 22:30

      z opinii blogerek tak, ja jak przetestuje to dam znać:)

  • vitalijczyka

    vitalijczyka

    18 października 2014, 22:12

    Również miłej nocy życzę i jestem ciekawa jakie menu wykombinujesz na juttro :D

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      18 października 2014, 22:17

      jest z czego kombinować, zobaczymy jutro na co przyjdą smaki:)

  • marii1955

    marii1955

    18 października 2014, 22:11

    Atrakcyjne jest to Twoje menu i smaczniutko wygląda :) Noo nie mogę ... znowu wyłowiłaś ciuszki i na dodatek bardzo fajne :) Podobają mi się ... czyżby Twój partner nic nie kupił - to niemożliwe ... A fotka ciekawa , zwłaszcz nocą - prawda? Dobrego wieczoru i kolorowych snów :)

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      18 października 2014, 22:16

      Kupił, ale aż tyle co ja:)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.