Mam małe święto w domku :)) Takie z seri dziś święto bo za 4 dni wekend :) Zastanawiam nad menusem i chyba zrobię rożki ze szpinakiem szybko się je robi a potrzeba :
Ciasto francuskie
Szpinak (może być ze śmietaną mrożony)
szynkę do podsmażenia
Fetę
Cebulę
Szynkę w kosteczkę podsmażyć cebulę zeszklić , podlać odrobinkę wodą by zmiekła połączyć z szynką , szpinak podsmażyć chwilkę na patelni ja lubię frosty mrożony serduszka :)) ..
Szpinak smażony na patelni połączyć z szynką i cebulką dodać fetę trochę pomieszać poddusić wszystko razem apropo sera może to być favita ma to być ser typu feta i niedużo ma to być biało zielone :)) hi hi :))
Jeśli ktoś ma swój smak można doprawić pieprzem by było ostrzejsze słone jest bo feta słona :))
Szklanką wykrawamy w cieście koła łyżeczka farszu sklejamy boki :))
Smażymy krótko na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor .
Przekładamy delikatnie na druga stronę :)) wyciagając odkładmay na ręcznik papierowy ..
Podajemy np. z dipem własnej produkcji z jogurtu greckiego lub bałkańskiego z przyprawami lub z sosem geckim tzatziki jak kto lubi .
Smacznego .
To Jest Pyszne :)))
Szybko się to robi mając co trzeba w domku malutko farszu wychodzi więc nie przesadzać z farszem :))
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ...
Ja na basen :)
V ...
A Tutaj coś na poprawę humoru od naszych wschodnich sąsiadów :)) Ukraina w końcu do Europy aspiruje .. Więc coś o Policji w tym Pięęęknym ciekawym kraju :)) Jest w języku oryginalnym Ukraińskim ale nie trzeba być poliglatą by zajarzyć co się dzieje .. Oglądać do końca :)
ineska28
7 sierpnia 2012, 13:34Mniam,wygląda smakowicie.
brackiee
7 sierpnia 2012, 13:32mniam:)))
zachodslonca
7 sierpnia 2012, 13:17Jak to ładnie wygląda!
Rubi13
7 sierpnia 2012, 12:50mniam szpinak :)
jana2000
7 sierpnia 2012, 12:37ty pierogi - a ja szpinak :D
sQzmeee
7 sierpnia 2012, 12:36mmm pycha mam ślinotok ! ;D
FiolkaSzczescia
7 sierpnia 2012, 12:33Znow jem oczami :D:D Aż czuję ten aromat :D Cholera ale nie ruszę :D zostaję przy moim twarożku z papryką i pomidorkiem :P
grazien88
7 sierpnia 2012, 12:22ładnie wygląda , ale ja za francuskim ciastem nie przepadam , mi zawsze wychodzi taki twardawe bardzo chrupiące a co zrobić by było miękkie?
MONIKA19791979
7 sierpnia 2012, 12:19a mozesam farsz zrobic i zjesc łyzeczką haha-nie dajmy sie zwariowac-toz nikt nie kaze ci zjesc tego mnóstwo-można zjeść połowe-dieta ŻP
moniczkastach
7 sierpnia 2012, 12:12dodaj jeszcze suszone pomidory....
efffciaa
7 sierpnia 2012, 12:07dzieki za przepis ale na razie to popatrze tylko na smakowitosci tego typu :) co najwyzej szpinak pojem ;)
Valdi4320
7 sierpnia 2012, 12:05może być greckie ciasto filo :) ... liczycie kalorie pod dzwonek :)) Eh .. tak można żyć ??
klopsik28gda
7 sierpnia 2012, 12:03Tez bym zjadla.. ale te ciasto francuskie... takze obejde sie smakiem ;)
Madzik2244
7 sierpnia 2012, 11:55pychaaa ;) smacznego
migotka69
7 sierpnia 2012, 11:53ale mi smaka narobiłeś!
MagiaMagia
7 sierpnia 2012, 11:52ciasto francuskie jest bardziej kaloryczne od farszu. wiem, wiem... jestem wredna!