Mam małe święto w domku :)) Takie z seri dziś święto bo za 4 dni wekend :) Zastanawiam nad menusem i chyba zrobię rożki ze szpinakiem szybko się je robi a potrzeba :
Ciasto francuskie
Szpinak (może być ze śmietaną mrożony)
szynkę do podsmażenia
Fetę
Cebulę
Szynkę w kosteczkę podsmażyć cebulę zeszklić , podlać odrobinkę wodą by zmiekła połączyć z szynką , szpinak podsmażyć chwilkę na patelni ja lubię frosty mrożony serduszka :)) ..
Szpinak smażony na patelni połączyć z szynką i cebulką dodać fetę trochę pomieszać poddusić wszystko razem apropo sera może to być favita ma to być ser typu feta i niedużo ma to być biało zielone :)) hi hi :))
Jeśli ktoś ma swój smak można doprawić pieprzem by było ostrzejsze słone jest bo feta słona :))
Szklanką wykrawamy w cieście koła łyżeczka farszu sklejamy boki :))
Smażymy krótko na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor .
Przekładamy delikatnie na druga stronę :)) wyciagając odkładmay na ręcznik papierowy ..
Podajemy np. z dipem własnej produkcji z jogurtu greckiego lub bałkańskiego z przyprawami lub z sosem geckim tzatziki jak kto lubi .
Smacznego .
To Jest Pyszne :)))
Szybko się to robi mając co trzeba w domku malutko farszu wychodzi więc nie przesadzać z farszem :))
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ...
Ja na basen :)
V ...
A Tutaj coś na poprawę humoru od naszych wschodnich sąsiadów :)) Ukraina w końcu do Europy aspiruje .. Więc coś o Policji w tym Pięęęknym ciekawym kraju :)) Jest w języku oryginalnym Ukraińskim ale nie trzeba być poliglatą by zajarzyć co się dzieje .. Oglądać do końca :)
alicze1
8 sierpnia 2012, 14:40Pyszne, ale ja spróbowałabym w piekarniku :)
Valdi4320
8 sierpnia 2012, 13:39Linda.Ewa .. Tak :)) Można ze mną porozmawiać przez tel nawet heh .. Jeśli masz ochotę :))
niesamotnapasazerka
8 sierpnia 2012, 12:40Przyznaj się ile zjadłeś ? :D Wyglądają przepysznie ;)
Aloomka
8 sierpnia 2012, 11:26mmmm pycha!
Aspartate
8 sierpnia 2012, 11:12z ciastem francuskim radzę uważać, bo to bomba kaloryczna ;)
linda.ewa
8 sierpnia 2012, 10:56zaglądam tu od jakiegoś czasu. Zastanawiam się czy jesteś realny? ;)
Valdi4320
8 sierpnia 2012, 09:44z piekarnika nie wiem czy będą takie same delikatne ..Hm :)) Z patelni są super :))
chocolaska
8 sierpnia 2012, 01:20super wygladaja:) A probowalaes zamiast je obsmazac to wlozyc do piekarnika i zrumienic? Wtedy nie wchlona tluszczu
jana2000
7 sierpnia 2012, 21:57jak mogłeś mnie posądzić o takie niedopuszczalne sprawy? jak to akwarium bez rybek? (sex bez dzieci jest ok :P - choć swoje pociechy kocham niezmiernie) oczywiście ze pierogi były ze szpinakiem - pól porcji, a drugie pół z mięskiem :P bo ja padlinożerna jestem :P
Luvia
7 sierpnia 2012, 20:17Kurna, widze, Valdi też kulinarne podboje tu wytwarza ^ ^
butterflyleg
7 sierpnia 2012, 19:54o jaaaa, cala sie obslinilam na sama mysl o tych rozkach ze szpinakiem! uwielbiam szpinak :D
graszka71
7 sierpnia 2012, 17:28Natchnąłeś mnie na fajny przepis ze szpinakiem tyle że dietka... Postaram sie go jutro zrobić:). Ja też dziś na basen idę, tyle ze wieczorem dopiero...uwielbiam pływanie. :) pozdrawiam
MllaGrubaskaa
7 sierpnia 2012, 17:14Szpinak jedynie świeży w sałatce , w innej formie przez moje gardło nie przejdzie , tak więc przepis nie dla mnie.
ParaTi
7 sierpnia 2012, 16:51Mmmm ja też chce :)
AnetaSkarpeta
7 sierpnia 2012, 16:36wow uwielbiam szpinak w cieśnie francuskim, niebo w gębie!
szarachusteczka
7 sierpnia 2012, 16:18smacznegoo :)
emi629
7 sierpnia 2012, 15:28Ja głodna a ty tu takie fotki pokazujesz....mmmm pysznie wygląda, ale ja za szpinakiem nie przepadam, albo po prostu nie potrafię go zrobić tak żeby mi smakował, jak jem to jakbym trawę jadła hehe chociaż nie wiem jak smakuje trawa....Buziak
anetalili
7 sierpnia 2012, 15:14Całkiem fajna przystawka, ale kalorycznie wychodzi jak się w oleju smaży.
nikosia23
7 sierpnia 2012, 14:42Pyszne, ale boję się, że zbyt pyszne! Kalorie zabiłyby mnie, a mój mąż nie ma tego w menu. W efekcie musiałabym zjeść wszystko, żeby się nie zmarnowało...
BlanLi
7 sierpnia 2012, 13:42brzmi apetycznie ;)