Temat: Skóra? Tłuszcz?

Przepraszam że do góry nogami ale na telefonie zupełnie nie umiem obrócić. Jeszcze nigdy nie miałam takiego luzu na brzuchu i zastanawiam się ile w tym skory a ile tłuszczu. Miałam mięśnie brzucha kiedyś solidnie rozbudowane i zjechałam ale też z treningami i dietą słabo ostatnio. Zdjęcie przed okresem, puchne wtedy 

jurysdykcja napisał(a):

Nie no, dziewczyny, sama skóra, to wygląda tak. jest cienka na dosłownie kilka milimetrów. Jak fałdka jest grubsza, to coś pod tą skórą jest, co nadaje jej grubość. Tłuszcz, woda itd.

Też tak uważam. Dziewczyna ze zdjęcia musi mieć jakiś skrajnie niski bf... Czy niekoniecznie? Ja dość cienką skórę łapię na bokach, ale na środku aż tak to nigdy

Skrajnie i do tego najpewniej odwodnienie. To na pewno nie jest sensowny cel sylwetkowy. Popatrz jaka ty już jesteś wyżyłowana - widać po rękach i mięśniach na brzuchu. Jeśli masz problemy hormonalne, to możesz po prostu być spuchnięta, nie wiem czy jest sens się tym przejmować, tym bardziej, że to nadal obiektywnie jest bardzo szczupły brzuch.

jurysdykcja napisał(a):

Skrajnie i do tego najpewniej odwodnienie. To na pewno nie jest sensowny cel sylwetkowy. Popatrz jaka ty już jesteś wyżyłowana - widać po rękach i mięśniach na brzuchu. Jeśli masz problemy hormonalne, to możesz po prostu być spuchnięta, nie wiem czy jest sens się tym przejmować, tym bardziej, że to nadal obiektywnie jest bardzo szczupły brzuch.

Wiem że jest bardzo szczupły. Zastanawiałam się tylko ile pójdzie mi na sucho na samych spacerach i pilatesie. A przejmuję się tylko tym że przydałoby mi się +10 kg a motywacji brak

W sensie ile schudniesz, czy ile nabierzesz? :D

jurysdykcja napisał(a):

W sensie ile schudniesz, czy ile nabierzesz? :D

Czy wpłynie to bardzo źle na ogólną estetykę i skład ciała, czy osiągnęłam już level takiego placka, że zdrowa ale zwyczajna egzystencja (lekkie ćwiczenia i rozsądne jedzenie) niewiele zmieni :p

Ręka może i wyżyłowana ale d**a i udo dość tłuste. Są, ale nie jest to mięsień, chlip

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.