- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 maja 2018, 19:18
Witam :) Przy przepisach, w których nad składnikami jest napisane "porcja 1 z 2" - jedna porcja=jeden posiłek=ilość gram i składników podanych przy danym przepisie? Czy też może z tej ilości składników / gramatura składników powinnam stworzyć porcję, którą dzielę na pół i powstają dwie porcje, na dwa dni?
Wydaje mi się, że chodzi o pierwszą opcję, ale wolę się upewnić ;)
Ach i jeszcze jedno - wszystkie ilości składników są podane na surowo- przed ugotowaniem?
Pozdrawiam serdecznie :)
3 maja 2018, 20:06
wydaje mi się, że 1 z 2 czyli należy zrobić jeszcze raz tyle. A składniki ważymy przed obróbką
3 maja 2018, 21:37
Masz przepis np kurczak w sosie bla bla z bla bla i nacisnij na nige i wtedy po prawej masz przelicznik czy chcesz skladniki na 1 czy 2 porcje. Docelowo sa na 1. A waga jest na sucho podana.Np ja mialam w tym tygodniu 2x kasze i w przepisie mam 100g (7,7 łyżki) i na liscie zakupów mam 200 g kaszy (pol opakowania).