- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 stycznia 2018, 19:31
witam. Na diecie ja i mąż jemy tylko pieczony przez nas chleb. Mam możliwość pieczenia wielu rodzajów. Który chleb polecacie najbardziej? Ciemny? Może z dodatkiem otrąb lub z ziarnami? Jaka maka? Żytnia, może orkiszowa? Dodam że do każdego rodzaju dodaje ostropest plamisty który ma wiele leczniczych właściwości.
16 stycznia 2018, 20:22
Ja zawsze daje ziarna: siemię lniane, słonecznik, dynię czasami otręby. Teraz kupiłam czarnuszkę i posypie nia bułki
18 stycznia 2018, 15:00
;) który by nie był, to domowy chleb jest jeszcze bardziej kaloryczny niż sklepowy :) na dodatek o niebo smaczniejszy. Od roku nie pieke chleba w domu bo jestem na diecie, a bezsensem jest upiec chleb po to żeby móc z niego zjeść 1 kromkę dziennie... (sklepowego zjadam dwie)
28 lutego 2018, 07:26
Domowy chleb jest o tyle lepszy od sklepowego, że wykonywany jest z miłością i... z pewnych składników. :) Co do wyboru mąki - to już zależy od domowego piekarza, można wypróbowywać różne rodzaje mąki, jednakże zawsze najlepiej do takiego chleba dodawać choć cześć mąki z pełnego przemiału lub graham, ewentualnie otręby. Proszę też pamiętać, że z kolei dodatek nasion, pestek i tym podobnych, znacznie zwiększa kaloryczność chleba.