- Dołączył: 2008-03-14
- Miasto:
- Liczba postów: 17
4 marca 2011, 17:16
Które warzywa można jeść bez ograniczeń a na które należy uważać?
- Dołączył: 2009-03-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 671
8 marca 2011, 11:25
Warzywa są zdrowe i niskokaloryczne, jak najbardziej można więc dodawać je do posiłków, najlepiej wybierać surową kalarepę, rzodkiewkę, paprykę.
Serdecznie pozdrawiam
- Dołączył: 2008-03-14
- Miasto:
- Liczba postów: 17
8 marca 2011, 14:02
a co z brokułami, kalafiorem, fasolka szparagowa, marchewka, kukurydzą, itd? Mówimy o warzywach gotowanych na parze np? których unikać?
- Dołączył: 2009-03-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 671
9 marca 2011, 10:40
Radzę wybierać warzywa surowe, najlepiej te, które wymieniłam wcześniej i raczej jako przegryzkę niż posiłek, którym mamy się "najeść". Gotowana, nawet na parze fasolka, marchewka czy kukurydza może wprowadzić sporą dawkę kalorii do diety.