2 marca 2011, 11:08
Witam serdecznie
w mojej diecie często pojawiają się ryby - z czego się bardzo cieszę :) Często pojawia się świeża rybka, niestety u mnie w mieście takiej nie uświadczysz, czy mogę zastąpić ją rybą mrożoną? Jeżeli tak to jak najlepiej taką mrożona rybuchę przyrządzić?
Jeszcze takie jedno pytanie :) Czy mogę używać przypraw i ziół do potraw, np. serka, czy mięska? bardzo lubię różnego rodzaju zioła, bez nich mam wrażenie, że potrawa jest bez smaku :)
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź :)
- Dołączył: 2007-04-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 733
4 marca 2011, 15:02
Co do ryb, jak najbardziej może Pani wprowadzać w miejsce świeżych mrożone. Proszę jednak wtedy wziąć odpowiednio większą jej ilość doliczając glazurę (jej zawartość wynosi od 5-20 %). Proszę przygotować je tak samo jak rybę świeżą, tak jak widnieje w przepisie. Wcześniej jednak proszę ją rozmrozić.
Odnośnie ziół i przypraw, jak najbardziej może Pani sięgać po swoje ulubione według smaku. Proszę jedynie unikać dodatku soli, ewentualnie wprowadzać niewielki tzw. soli dietetycznej o obniżonej zawartości sodu.