- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 grudnia 2015, 19:08
Witam, mam pytanie czy można by ująć w diecie czy przepisach więcej warzyw dostępnych w tą porę roku?, mam np fasolkę szparagową, która jest mrożona a nie ma np ogólnodostępnej dyni, pojawiają się brzoskwinie a ja nie jestem fanką tych z puszki, niestety nie mam też zapasów mrożonych owoców (tylko truskawki) ale teraz jest sezon na coś innego, wiem że mogę wymieniać składniki ale nie zawsze wpływa to dobrze na smak potrawy, no i nie wiem czy będzie to to samo pod względem wartości odżywczych
Edytowany przez KasiaT222 6 grudnia 2015, 19:09
29 grudnia 2015, 07:18
Staramy się wykorzystywać składniki dostępne w danej porze roku. Jeśli chodzi o warzywa, to można je dodawać do diety dodatkowo poza proponowanym rodzajem i ilością. W naszych dietach proponujemy bezwzględne minimum warzyw, ale można jeść ich więcej lub zamieniać je dowolnie z tymi proponowanymi w menu.