- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2014, 13:09
12 marca 2014, 08:31
Ryż brązowy jest ryżem naturalnym, najmniej przetworzonym bo pozbawionym tylko niejadalnej łuski. Jest on zatem bogaty w składniki mineralne (magnez, potas, fosfor, cynk itp) i witaminy (niacyna, foliany, wit z grupy B) . Ryż pełnoziarnisty jest gorsza odmianą o czym wskazuje choćby krótszy czas gotowania. Dlatego też bardziej polecałabym ryż brązowy.
6 października 2014, 12:07
a czy każdy ryż brązowy ma takie same wartości odżywcze? Czy może jest różnica pomiędzy producentami? Czym się kierować przy zakupie?