- Dołączył: 2012-02-09
- Miasto: Manchester
- Liczba postów: 990
15 kwietnia 2012, 08:30
Mam pytanie, ponieważ nie mam czasu na przygotowywanie świeżych ryb, chciałabym dowiedzieć się od specjalisty czy warto jeść ryby w puszkach. Słyszałam wiele opinii,że tak, ale równie dużo osób mówi, że to pełne konserwantów. Czy powinno się jeść ryby w puszcze, a jeśli tak to jak często ? Z góry dziękuje za odpowiedź
- Dołączył: 2009-03-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 671
17 kwietnia 2012, 10:29
Pani yorkova wszelkie konserwy poddane są w czasie produkcji złożonym procesom technologicznym, mającym na celu przedłużenie ich trwałości. Jeśli już musimy po nie sięgnąć warto spojrzeć na skład i wybrać konserwę z możliwe jak najmniejszą ilością dodanych składników chemicznych oraz soli. Oczywiście, nic się nie stanie, jeżeli od czasu do czasu sięgnie Pani po konserwę, jednak proszę pamiętać, że zawsze, bez względu, czy mówimy o warzywach, owocach, mięsie czy rybach najkorzystniej jest wybrać produkty świeże i własnoręcznie przygotować potrawę - będziemy wtedy pewni jej składu.
Pozdrawiam!