12 września 2011, 11:21
Mam pytanie związane z przepisami proponowanymi przez Vitalię.
Jeśli np. w przypadku zupy kurkowej (i wielu innych) mam przewidziane użycie włoszczyzny i ugotowanie wywaru, to czy te ugotowane warzywa można potem zjeść w ostatecznej zupie, czy należy je wyrzucać?
Dziękuję i pozdrawiam
Aleksandra
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1560
14 września 2011, 11:52
ja zjadam. Ale nie jestem pewna czy tak być powinno. Nie mam zamiaru wyrzucać nic za co płacę. W końcu na każdą złotówkę ciężko pracuję. Jeśli jednak masz wątpliwości napisz wiadomość do Dietetyka.
- Dołączył: 2008-11-05
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 413
19 września 2011, 08:50
Takie warzywa można zjeść, nawet jeśli nie uwzglednia ich przepis. A to dlatego, że są one niskokaloryczne i nie przyczynią się do zaburzenia bilansu dietetycznego.