- Dołączył: 2011-06-24
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 245
1 lipca 2011, 21:21
8 lipca jestem umówiona na ognisko ze znajomymi. Oni zapewne będą wpierniczać kiełbachy i szaszłyki ociekające tłuszczykiem, ja natomiast chciałam wziąć ze sobą rybkę. I tu mam pytanie - czy na diecie niskotłuszczowej mogę bez problemu zawinąć taki filecik z, powiedzmy, mintaja w folię aluminiową i położyć obok ognia, żeby się zrobił? Jeśli nie, to czy jest inny sposób przyrządzenia ryby podczas takiego ogniska?
Edytowany przez Beochan 1 lipca 2011, 21:21
- Dołączył: 2007-04-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 733
5 lipca 2011, 12:04
Jak najbardziej może Pani wybrać chudą rybę np. dorsza, mintaja, morszczuka, lina i zawinąć ją w folie z cytryną i tymiankiem, a następnie upiec w ognisku. Podobnie może Pani postąpić z warzywami, doprawiając je ziołami. Także mięso drobiowe np. filet jest dozwolone. Unikać proszę kiełbasę oraz inne tłuste produkty. Takie same zasady dotyczą grilla.
Zachęcam do lektury poniższego artykułu dotyczącego przygotowywania potraw na grillu.
Za miasto, na grilla...czyli 12 zasad zdrowego grillowania Edytowany przez emiliagn 5 lipca 2011, 12:05