Temat: Surowe kakao a prdukty mleczne

Witam 

Pytanie dotyczy surowego,suszonego kakao i łączenia go z produktami mlecznymi a precyzując z jogurtem naturalnym I twarogiem .
W internecie znalazłem informację, że nie zaleca się łączenia kakao z mlekiem krowim. Nie udało mi się znaleźć informacji czy produkty na bazie mleka również mają niekorzystny wpływ na kakaoi zawarte w nim związki itd. Owe produkty powstają po podgrzaniu mleka więc czy  istnieje sznasa, że  skład jogurtu czy twarogu pozwala na połączenie z kakao?

Pozdrawiam

maharettt napisał(a):

nie słyszałam o tym,ale są mleka roślinne

Tak jak wyżej wspomniałem chodzi mi o produkty z melka krowiego... nie o mleko

Użytkownik4596474 napisał(a):

maharettt napisał(a):

nie słyszałam o tym,ale są mleka roślinne

Tak jak wyżej wspomniałem chodzi mi o produkty z melka krowiego... nie o mleko

Akurat ja bym się tym zbyt nie przejmowała, jeżeli coś traci to niewiele a przyjemność też ma swoje dobre strony. To tak jak z orzechami - wiadomo, że aktywacją można uzyskać o 50-70% lepszą przyswajalność składników. Jesz tylko aktywowane? Ja nie, bo mi mniej smakują - sporadycznie to robię a i tak wnoszą bardzo wiele do kondycji organizmu. Idąc tym tropem niewielki sens ma też jedzenie gotowanych warzyw (no może oprócz pomidorów) a jednak nawet to dużo organizmowi daje. Według mnie żeby w miarę sensownie żyć wystarczy jednak poszukanie jakiegoś "złotego środka" w tym wszystkim.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.