- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 lipca 2021, 13:21
Witam,
Mam w diecie rozpisaną rybę 155g.
W lodówce mam 70g łososia i 80g tuńczyka - czy mogę je łączyć w jedną porcję?
Czy są one źródłem tych samych białek?
Pozdrawiam,
Szymon
5 lipca 2021, 15:54
A co za różnica czy te białka będą identyczne czy nie całkiem? W posiłkach każdy niemal produkt zawiera jakieś biało i nic nie stoi na przeszkodzie by je spożywać razem. Obie ryby są morskie i tłuste, mnie by nie przeszkadzało połączenie ich w jednym daniu :)
5 lipca 2021, 17:38
A co za różnica czy te białka będą identyczne czy nie całkiem? W posiłkach każdy niemal produkt zawiera jakieś biało i nic nie stoi na przeszkodzie by je spożywać razem. Obie ryby są morskie i tłuste, mnie by nie przeszkadzało połączenie ich w jednym daniu :)
Tuńczyk to chuda rybka
Jesteś pewna?
Przeszukałam internet i znalazłam coś takiego :
wg. zawartości tłuszczu ryby dzielimy na :
Ryby chude: morszczuk, dorsz, tilapia, sandacz, sola, lin, szczupak, miruna, mintaj, panga, płastuga, flądra, leszcz, płoć,
Ryby średnio- tłuste: pstrąg, karp, turbot,
Ryby tłuste: halibut, łosoś, węgorz, tuńczyk, śledź, makrela, sardynka, szprot.
Tuńczyk należy do rodziny makreli, a te ostatnio można kupić na tackach i są zdecydowanie tłustymi rybami :)
5 lipca 2021, 17:39
A co za różnica czy te białka będą identyczne czy nie całkiem? W posiłkach każdy niemal produkt zawiera jakieś biało i nic nie stoi na przeszkodzie by je spożywać razem. Obie ryby są morskie i tłuste, mnie by nie przeszkadzało połączenie ich w jednym daniu :)
Tuńczyk to chuda rybka
za to bogata w rtęć 🤪
Edytowany przez Karolka_83 5 lipca 2021, 17:39