- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 kwietnia 2018, 18:40
Cześć. Pytam tu, bo na wujku google nic nie mogłam znaleźć :/.
Chciałam zrobić krem do tortu jagodowy, ale nie mam bazy (żadnego mascarpone, kremówki itp.) za to mam mleko i gotowy proszek kremowy o smaku śmietankowym. Myślicie, że wyjdzie mi coś z tego jak wmieszam zmiksowane jagody do takiego gotowca? Z góry dziękuję za pomoc.
29 kwietnia 2018, 18:54
Ja myśle, że nie. Owoce maja wode, wiec nie wiem jak bys chciala proporcje przeliczyc. Jest też spora szansa, ze sie wszystko zważy.
29 kwietnia 2018, 19:05
Dziś niedziela handlowa, leć do sklepu po mascarpone i kremówkę ;)
Wiesz, jak nie masz innej opcji to możesz zaryzykować, czy coś z tego wyjdzie raczej nikt Ci gwarancji nie da.
Jak się zdecydujesz na eksperyment to daj znać jak poszło :)
29 kwietnia 2018, 19:36
Kurde bele.. boje się ryzykować. Do sklepu daleko i tyłka się nie chce ruszać ;).
Zrobię prosty biszkopt przekładany kremem, na wierzch i boki też krem + jagody. I będzie ok. :) Jeszcze raz dzięki za pomoc.