Temat: Krem z jagodami...

Cześć. Pytam tu, bo na wujku google nic nie mogłam znaleźć :/. 

Chciałam zrobić krem do tortu jagodowy, ale nie mam bazy (żadnego mascarpone, kremówki itp.) za to mam mleko i gotowy proszek kremowy o smaku śmietankowym. Myślicie, że wyjdzie mi coś z tego jak wmieszam zmiksowane jagody do takiego gotowca? Z góry dziękuję za pomoc.

Ja myśle, że nie. Owoce maja wode, wiec nie wiem jak bys chciala proporcje przeliczyc. Jest też spora szansa, ze sie wszystko zważy. 

jak masz zelatyne to moze cos dasz rade wyczarowac

Dziś niedziela handlowa, leć do sklepu po mascarpone i kremówkę ;)

Wiesz, jak nie masz innej opcji to możesz zaryzykować, czy coś z tego wyjdzie raczej nikt Ci gwarancji nie da. 

Jak się zdecydujesz na eksperyment to daj znać jak poszło :)

Kurde bele.. boje się ryzykować. Do sklepu daleko i tyłka się nie chce ruszać ;).

Zrobię prosty biszkopt przekładany kremem, na wierzch i boki też krem + jagody. I będzie ok. :) Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Wrzuć jagody do kremu i nie mieszaj. Też będzie pycha i wizualnie ciekawie

Pasek wagi

Wszystkobci poradnie i wsiakknie w ciasto i będzie breja z jagodami

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.