- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 marca 2017, 11:21
Hej, dziewczyny.
Zastanawiam się, czy mogę masło zastąpić olejem kokosowym w sosie? Skończyło mi się właśnie, a jestem trochę na odludziu i nie mam jak kupić.
31 marca 2017, 11:27
Nie wiem jaki robisz sos, ale tłuszcz to tłuszcz.
31 marca 2017, 11:28
Nie wiem jaki robisz sos, ale tłuszcz to tłuszcz.
31 marca 2017, 11:30
Dziękuję :)Robię zwyczajną zasmażkę.Nie wiem jaki robisz sos, ale tłuszcz to tłuszcz.
31 marca 2017, 12:25
w smaku na pewno inny- wiadomo- masło to masło :) ale olej kokosowy może być substytutem, na pewno zasmażka z niego wyjdzie.
31 marca 2017, 14:45
Ze względu na podobny stan skupienia w tych samych temperaturach oleju kokosowego w stosunku do masła do sosów można go stosować
3 kwietnia 2017, 12:18
Olej kokosowy jest całkiem smaczny więc powinno być ok również pod tym kątem ;)
5 lipca 2017, 09:49
Każdą potrawę jaką zastąpisz olejem kokosowym bezzapachowym będzie smakowała tak samo. Od kilku lat stosuje olej kokosowy bezzapachowy i zapachowy, to już raczej kwestia gustu czy lubi się zapach kokosa czy nie. I wiadomo nierafinowany zapachowy extra virgin jest milion razy lepszy od rafinowanego bezzapachowego takiego jaki nam wciskają za grosze w każdym supermarkecie. Ja używam z firm NatVita i BiQOIL.