- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 października 2016, 21:18
Hej,
wiecie co to za ser i co mogę z niego zrobić?
Na nim jest coś takiego, co wygląda jak wosk, to się ściąga.
9 października 2016, 21:40
Jest to bundz, czyli biały ser ze słodkiego mleka ściętego podpuszczką. Może być dodatkowo parzony aby nabrał konsystencji bardziej jak mozzarella, przy czym parzenie nie ma wpływu na smak. Możesz używać do kanapek, do sałatek, na ostro, na słodko....
9 października 2016, 21:46
Jest to bundz, czyli biały ser ze słodkiego mleka ściętego podpuszczką. Może być dodatkowo parzony aby nabrał konsystencji bardziej jak mozzarella, przy czym parzenie nie ma wpływu na smak. Możesz używać do kanapek, do sałatek, na ostro, na słodko....
10 października 2016, 15:23
Ser jest określany słowem "dolce" (słodki) nie dlatego, że jest ze słodkiego mleka. Znaczy tyle, że jest łagodny w smaku, nie jest pikantny, nie kwaskowaty, nie jakiś wyrazisty, zazwyczaj krócej dojrzewający.
Edytowany przez .mela. 10 października 2016, 15:29
10 października 2016, 15:54
Ser ma w skladzie koagulant czyli podpuszczke. Takie sery sa zawsze robione ze slodkiego czyli nie ukwaszonego mleka. Poniewaz bakterie odpowiedzialne za kwaszenie gryza sie z podpuszczka.