- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 listopada 2015, 14:39
Czy Wam tez wychodzi kwasny sos jak robicie go na bazie jogurtu greckiego badz naturalnego?Nie wiem czy to normalne. Jesli tak macie jakis sposob,zeby zniwelowac ten kwasny smak?
10 listopada 2015, 14:40
Mnie też właśnie - najgorzej zawsze czosnkowy. Mega kwaśny ;/ Moja teściowa ratuje to zawsze dodając majonezu.
Edytowany przez 9652db5974722254d2dd25870e401cee 10 listopada 2015, 14:40
10 listopada 2015, 15:10
Ja używam do sosów jogurtu greckiego z biedronki (bodajże Talonis), nigdy nie wyszedł mi kwaśny sos
10 listopada 2015, 15:16
Z sosów robię tylko sos czosnkowy i nie wychodzi mi kwaśny a cukru nie dodaję. Może to zależy od jogurtu (producenta)? Albo może tylko mi się tak wydaje ;) Ale do tej pory nikt się nie skarżył :)
10 listopada 2015, 15:20
Ale... jogurt naturalny przecież jest kwaśny. Ja też mieszam z majonezem, wychodzi super.
10 listopada 2015, 15:28
Ale jak się doda zioła i przyprawy to tą kwasowość można zniwelować. A majonezu nie cierpię. Jak dla mnie okropnie śmierdzi i jest wyczuwalny wszędzie nawet jeśli się go doda odrobinę. No ale ja mam skrzywienie na punkcie majonezu ;)
10 listopada 2015, 16:06
Spróbuj z jogurtem naturalnym z firmy Danone. Nie ma kwaśnego posmaku, mnie zawsze wychodzi niezły. Chyba że dodam starte kiszone ogórki, wówczas siłą rzeczy ..... (mowa o sosie czosnkowym). Ewentualnie zawsze można dodać łyżkę majonezu, ale to już nie będzie wersja "light".
Edytowany przez TajemniczaHistoria 10 listopada 2015, 16:07
10 listopada 2015, 16:25
Wydaje mi się, że to kwestia jogurtu, znalazłam dwa dobre i sosy są pyszne, również do owoców. Inne niestety mi nie podeszły mimo ceny :P