Temat: domowa suszona szynka - co z nią zrobić?

Hej ;)
Powiedzcie mi, co mogę zrobić z domową suszoną szynką ( taką, co to się przy kaloryferze przez 2 tyg dyndała ;) ) Lubię ją, jest smaczna, ale dostałam tak ogromy kawał od Mamy, że już jem ją od tygodnia, a ciągle końca nie widać.
Można ją mrozić? A może lepiej ugotować? Upiec?

Pasek wagi

Chyba tylko zamrozić - po rozmrozeniu będzie taka sama jak jest teraz. Jak upieczesz suszoną szynkę to wyjdzie twardy wiór. Gotowanie może zepsuć jej smak. 

taka szynke mozesz jesc i pol roku,wedliny dojrzewajace nie psuja sie po tygodniu.Edit i po co ulepszc cos co juz jest dobre? 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.