Temat: Pampuchy/kluski na parze - mrożenie.

Hej :) Uwielbiam kluski na parze, ale zawsze jadłam takie kupne z mąki pszennej. Znalazłam jednak taki przepis na pełnoziarniste pampuchy http://zszywka.pl/p/pelnoziarniste-pampuchy-na-parzeskl-5652672.html. Myślicie, że mogłabym zrobić z większej porcji i część zamrozić? Jeśli tak to muszę je najpierw przygotować na parze, zamrozić a potem znowu parować, czy zamrozić uformowane ciasto, a przygotować na parze dopiero po rozmrożeniu? 

Chyba najpierw zrobić a później zamrozić by odmrozić już gotowe do odgrzania.

czemu w ogóle jadasz kupne,jaki to problem zrobić nawet i domowe, z pszennej :)
co do pytania - przyznam szczerze że nie wiem, ale ja bym najpierw zrobiła a potem zamroziła, tak jak z pierogami czy uszkami.

ja tez zawsze kupowałam. Domowe mi nie wychodziły :P ale moze zrobię kolejne podejście?

Neskafe napisał(a):

czemu w ogóle jadasz kupne,jaki to problem zrobić nawet i domowe, z pszennej :)co do pytania - przyznam szczerze że nie wiem, ale ja bym najpierw zrobiła a potem zamroziła, tak jak z pierogami czy uszkami.

Właśnie o to chodzi, że od dłuższego czasu już ich nie jadam :) Jadłam kiedyś, głównie dlatego że po prostu takie kupowała mama. Teraz jednak wolę wszystkie takie potrawy przygotowywać sama, dlatego poszukałam przepisu :)

surowe ciasto tez mozesz mrozic

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.