Temat: gorzki ser- da sie uratować?

Dziewczyny mam widerko twarogu sernikowego "leciutko" po terminie. Chciałam go jakoś wykorzystac, i wpadłam na pomysl że zrobie na niedziele sernik na zimno, niestety otworzyłam wiadereczko i okazało się że ser jest juz gorzkawy. Da się z nim coś zrobić czy jest już do wyrzucenia? Z jednej strony szkoda mi sera i chcialabym go jeszcze jakoś wykorzystać, no ale z drugiej boje się że jak dodam innych skladników a w smaku i tak będzie do dupy to i tak bede musiala wyrzucić, tylko że zmarnuje sie jeszcze więcej produktów.

Pasek wagi

Ja bym wyrzuciła - gorzki smak to zły znak. 

gorzki smak jest spowodowany już silnym rozwojem bakterii - sam z siebie się w serze nie bierze.

ej no bez przesady, zepsuty nabiał chcesz jeść?

wygooglaj sobie o domowym serku topionym. Kiedyś robiło się go ze zgliwiałego twarogu. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.