Temat: Przekąski na domówkę - co zabrać?

Co byście przygotowały idąc na domówkę do znajomych? Nie pójdziemy z pustymi rękoma, a zrzutki jako takiej nie przewidziano. Będę miała pewnie jakąś godzinkę - dwie na przygotowanie.
Pasek wagi
Ja robię jajka faszerowane ,koreczki , ruloniki z szynki; )
Oprócz tego  składaliśmy się na "suchy prowiant" ; p
Pasek wagi

true_ napisał(a):

Ja robię jajka faszerowane ,koreczki , ruloniki z szynki; )Oprócz tego  składaliśmy się na "suchy prowiant" ; p


ale impreza jest u Was? Bo ja jak zrobię jaja to nie dotransportuję w całości
Pasek wagi
coś w cieście francuskim (owoce, dżem, czekolada, ser, szpinak+feta+suszone pomidory)- to chyba najbardziej uniwersalne. ewentualnie poszukaj tu:
http://madameedith.blogspot.com/2013/12/menu-sylwestrowe.html#more
lub na innych blogach kulinarnych, dzisiaj wiele z nich ma ,,menu sylwestrowe"
Pasek wagi
jakąś pyszną sałatkę
ja zawijam plastry wedzonego lososia a w srodek klade twarozek ze szczypiorkiem i zeby wszystko pieknie wygladala obwiazuje swiezym szczypiorkiem :)
Pasek wagi

LedDeth napisał(a):

coś w cieście francuskim (owoce, dżem, czekolada, ser, szpinak+feta+suszone pomidory)- to chyba najbardziej uniwersalne. ewentualnie poszukaj tu:http://madameedith.blogspot.com/2013/12/menu-sylwestrowe.html#morelub na innych blogach kulinarnych, dzisiaj wiele z nich ma ,,menu sylwestrowe"


dziękuję, cenna inspiracja :)
Pasek wagi
ja jak szłam na domówke do koleżanki to zrobiłam kanapeczki z bagietki takie na 2 gryzy. Zapakowaalam je i przekłułam wykałaczką aby się nie rozwaliły.  
Polecam cos takiego:
Tortillę posmarowac bialym serkiem typu almette, polozyc na to wedzonego lososia i posypac koperkiem, zwinac i pokroic. 

siczma napisał(a):

Polecam cos takiego:Tortillę posmarowac bialym serkiem typu almette, polozyc na to wedzonego lososia i posypac koperkiem, zwinac i pokroic. 


To też jest ciekawe. Oby się nie rozpadło, mam już na liście koperty z ciatsa francuskiego ze szpinakiem i fetą

myślałam o czymś na słodko - muffiny czekoladowe?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.