- Dołączył: 2012-03-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9591
30 grudnia 2013, 11:22
Co byście przygotowały idąc na domówkę do znajomych? Nie pójdziemy z pustymi rękoma, a zrzutki jako takiej nie przewidziano. Będę miała pewnie jakąś godzinkę - dwie na przygotowanie.
- Dołączył: 2013-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 376
30 grudnia 2013, 11:24
Ja robię jajka faszerowane ,koreczki , ruloniki z szynki; )
Oprócz tego składaliśmy się na "suchy prowiant" ; p
Edytowany przez true_ 30 grudnia 2013, 11:25
- Dołączył: 2012-03-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9591
30 grudnia 2013, 11:26
true_ napisał(a):
Ja robię jajka faszerowane ,koreczki , ruloniki z szynki; )Oprócz tego składaliśmy się na "suchy prowiant" ; p
ale impreza jest u Was? Bo ja jak zrobię jaja to nie dotransportuję w całości
- Dołączył: 2013-01-24
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 4854
30 grudnia 2013, 11:28
coś w cieście francuskim (owoce, dżem, czekolada, ser, szpinak+feta+suszone pomidory)- to chyba najbardziej uniwersalne. ewentualnie poszukaj tu:
http://madameedith.blogspot.com/2013/12/menu-sylwestrowe.html#more
lub na innych blogach kulinarnych, dzisiaj wiele z nich ma ,,menu sylwestrowe"
- Dołączył: 2013-11-15
- Miasto:
- Liczba postów: 2004
30 grudnia 2013, 11:29
ja zawijam plastry wedzonego lososia a w srodek klade twarozek ze szczypiorkiem i zeby wszystko pieknie wygladala obwiazuje swiezym szczypiorkiem :)
- Dołączył: 2012-03-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9591
30 grudnia 2013, 11:29
LedDeth napisał(a):
coś w cieście francuskim (owoce, dżem, czekolada, ser, szpinak+feta+suszone pomidory)- to chyba najbardziej uniwersalne. ewentualnie poszukaj tu:http://madameedith.blogspot.com/2013/12/menu-sylwestrowe.html#morelub na innych blogach kulinarnych, dzisiaj wiele z nich ma ,,menu sylwestrowe"
dziękuję, cenna inspiracja :)
30 grudnia 2013, 11:30
ja jak szłam na domówke do koleżanki to zrobiłam kanapeczki z bagietki takie na 2 gryzy. Zapakowaalam je i przekłułam wykałaczką aby się nie rozwaliły.
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
30 grudnia 2013, 11:31
Polecam cos takiego:
Tortillę posmarowac bialym serkiem typu almette, polozyc na to wedzonego lososia i posypac koperkiem, zwinac i pokroic.
- Dołączył: 2012-03-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9591
30 grudnia 2013, 11:36
siczma napisał(a):
Polecam cos takiego:Tortillę posmarowac bialym serkiem typu almette, polozyc na to wedzonego lososia i posypac koperkiem, zwinac i pokroic.
To też jest ciekawe. Oby się nie rozpadło, mam już na liście koperty z ciatsa francuskiego ze szpinakiem i fetą
myślałam o czymś na słodko - muffiny czekoladowe?