Temat: chili con carne w słoiki, mogę?

Cześć,

Muszę zrobić trochę jedzenia w słoiki, zastanawiam się czy CHILI CON CARNE mogę? (tam jest mięso mielone, pomidory, fasola czerwona, kukurydza, przyprawy) nie zepsuje się? Bo właśnie nie robiłam nigdy nic z kukurydzą i fasolą boję się, że mi sfermentuje. Zawsze krótko zagotowuje, odwracam do góry dnem później trzymam w lodówce.
Co myślicie?
nic nie bedzie, tylko sloki po napelnieniu musisz zagotowac zeby sie domknely.
Pasek wagi
Chili Con Carne, leczo, bigos i tego typu sprawy dobrze przechowuje się w zamrażalniku, ale w słoikach też można. Jeśli chodzi o krótkotrwałe przechowanie, to wystarczy gorącą potrawę wlać do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem - potem przechowywać w lodówce. Jeśli chcesz przechowywać dłużej niż tydzień, to lepiej zawekować.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.