Temat: udka co z nich ?

Dziewczyny znacie jakąś fajną potrawę  z  udek  już pieczone i gotowane się przejadły :/ co polecacie od siebie może jakiś super dodatek??
Wiem, że to pieczone.. ale pyszne:) http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/05/Podudzia-w-maslance-i-pikantne-ziemniaczki.html
Ja uwielbiam udka pieczone (wiem nie chcesz już pieczonych:) ale jak nie jadłaś to spróbuj :)
Udka w miodzie(przyprawe kupuję w sklepie twz pomysł na + dodaje do tego duża łyzkę miodu i mieszam dokładnie)  + pieczone chipsy z ziemniaków + Sałatka warzywka taka jaką lubisz :) 

Palce lizać :)
Pasek wagi
Ja z udek robię potrawkę do kasz albo makaronów ;)
a ja surowe udka obsmażam na oleju,ale tylko po to by sie nie rozpadly . układam w brytwannie i zasypuje surowym ryzem. zalewam ten ryż z udkami woda z koncentratem pomidorowym z przyprawami,pieke tyle czasu az ryz bedzie miekki. pycha!

Vitaliowaladyy napisał(a):

a ja surowe udka obsmażam na oleju,ale tylko po to by sie nie rozpadly . układam w brytwannie i zasypuje surowym ryzem. zalewam ten ryż z udkami woda z koncentratem pomidorowym z przyprawami,pieke tyle czasu az ryz bedzie miekki. pycha!

ja tak samo,tylko ten ryż mieszakm jeszcze z ogórkiem kiszonym pokrojonym i papryką. MMM palce lizać
można mięso odkroic od kości, przesmażyć na oliwie dodać do warzyw makaronu ryżu
Ja znów z pieczonym, ale banalnie prosty, a najsmaczniejszy na świecie sposób: obieramy marchewke i kroimy w takiej ilości, żeby pokryła całe dno blachy/naczynia. Na to kładziemy kurczaka zamarynowanego w czymkolwiek (miód+ocet balsamiczny- miłość!). Całość solimy, pieprzymy i obsypujemy majerankiem. Pieczemy aż marchewki zmiekna
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.