- Dołączył: 2012-01-23
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 242
3 grudnia 2013, 15:03
Dziewczyny znacie jakąś fajną potrawę z udek już pieczone i gotowane się przejadły :/ co polecacie od siebie może jakiś super dodatek??
- Dołączył: 2013-07-13
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5754
3 grudnia 2013, 15:13
Ja uwielbiam udka pieczone (wiem nie chcesz już pieczonych:) ale jak nie jadłaś to spróbuj :)
Udka w miodzie(przyprawe kupuję w sklepie twz pomysł na + dodaje do tego duża łyzkę miodu i mieszam dokładnie) + pieczone chipsy z ziemniaków + Sałatka warzywka taka jaką lubisz :)
Palce lizać :)
- Dołączył: 2010-02-18
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2478
3 grudnia 2013, 15:16
Ja z udek robię potrawkę do kasz albo makaronów ;)
- Dołączył: 2013-07-15
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 3906
3 grudnia 2013, 15:17
a ja surowe udka obsmażam na oleju,ale tylko po to by sie nie rozpadly . układam w brytwannie i zasypuje surowym ryzem. zalewam ten ryż z udkami woda z koncentratem pomidorowym z przyprawami,pieke tyle czasu az ryz bedzie miekki. pycha!
- Dołączył: 2010-02-23
- Miasto: Międzyrzec Podlaski
- Liczba postów: 4709
3 grudnia 2013, 15:33
Vitaliowaladyy napisał(a):
a ja surowe udka obsmażam na oleju,ale tylko po to by sie nie rozpadly . układam w brytwannie i zasypuje surowym ryzem. zalewam ten ryż z udkami woda z koncentratem pomidorowym z przyprawami,pieke tyle czasu az ryz bedzie miekki. pycha!
ja tak samo,tylko ten ryż mieszakm jeszcze z ogórkiem kiszonym pokrojonym i papryką. MMM palce lizać
- Dołączył: 2012-01-24
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 830
3 grudnia 2013, 15:50
można mięso odkroic od kości, przesmażyć na oliwie dodać do warzyw makaronu ryżu
- Dołączył: 2013-01-24
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 4854
3 grudnia 2013, 17:33
Ja znów z pieczonym, ale banalnie prosty, a najsmaczniejszy na świecie sposób: obieramy marchewke i kroimy w takiej ilości, żeby pokryła całe dno blachy/naczynia. Na to kładziemy kurczaka zamarynowanego w czymkolwiek (miód+ocet balsamiczny- miłość!). Całość solimy, pieprzymy i obsypujemy majerankiem. Pieczemy aż marchewki zmiekna