- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 listopada 2013, 22:36
12 listopada 2013, 22:40
Sajgonki na parze (porcja dla 4 osób):
- 2 opakowania papieru ryżowego
- jedna marchewka
- nieduża papryka
- mała puszka kukurydzy
- mała puszka groszku konserwowego
- 4 plastry ananasa w zalewie
- kilka różyczek brokuł
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
- sosy do maczania: sos sojowy, sos słodko-kwaśny
Warzywa: paprykę i marchewkę kroimy w bardzo cienkie paseczki dł ok 2 cm, ananasa kroimy w drobną kostkę, brokuły dzielimy na niewielkie kawałki. Mieszamy wszystkie składniki w misce i dodajemy kukurydzę, groszek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną papryki słodkiej. Moczymy papier ryżowy (według opisu na opakowaniu). Zwijamy sajgonki w koperty z gotowym farszem Nastawiamy parowar i gotujemy ok 10 min (uważając aby papier ryżowy nie popękał). Gotowe danie wykładamy na talerz, podajemy z sosem sojowym lub słodko kwaśnym (można użyć dwa jednocześnie). Można podać jako dodatek do grillowanej lub przygotowanej na parze ryby.
12 listopada 2013, 23:29
13 listopada 2013, 15:09