3 listopada 2013, 12:20
Mam troche zamrożonej soczewicy i chcialabym jakoś ją wykorzystać. Może być jakieś danie obiadowe, wypiek. Proszę o pomysły :)
3 listopada 2013, 12:38
Pasztet...http://czoch.com.pl/pikantny-pasztet-z-czerwonej-soczewicy/#.UnY1klPDAdR
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
7 listopada 2013, 12:05
ja robię przeróżne rzeczy z soczewicy, począwszy od panierki (którą zastępuję bułkę tartą), przez pasty do kanapek, pasztety, zupy, 2-gie dania.
z zielonej: mielę ze 2 garści soczewicy do panierki, gotuję soczewicę al dente, przysmażam pieczarki i dodaję ugotowaną soczewicę, ewentualnie mielę całość i mam pastę do kanapek, przepis na curry z soczewicy: http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2013/06/curry-z-kasza-jaglana-i-soczewica.html
z czerwonej - używam zamiast makaronu do zupy pomidorowej, robię coś ala zupa chińska z warzyw mrożonych chińskich, no i genialna zupa dahl jest przepyszna, ewentualnie jakieś pasztety