- Dołączył: 2007-07-02
- Miasto: Wro
- Liczba postów: 8570
28 października 2013, 14:10
Kupiłam jakiś czas temu mąkę gryczaną i robiłam na niej omlety. Bardzo mi się przejadły i dalej mam jej prawie cały kilogram. Nie bardzo wiem, na co ją przeznaczyć, a jak niczego nie wymyślę, to się to cholerstwo zmarnuje! Macie jakieś pomysły? Zaznaczam, że piekarnik mam dość niepewny.
28 października 2013, 14:27
ja robię naleśniki,
gofry, dodaję do placuszków. Podobno bardzo dobre są też pierogi, ale jeszcze nie robiłam
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
28 października 2013, 14:43
Często widzę przepisy na pierogi, gofry, placki czy pieczywo. Jeśli nie jest to wersja razowa to spokojnie pewnie się nada do wszystkiego. Z razową zawsze jest troszkę gorzej, bo niektóre rzeczy nie wyrastają na takiej mące.
- Dołączył: 2012-08-06
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 2335
28 października 2013, 14:54
ale masz problem jak nie masz co zrobić z nią to wywal do kosza
- Dołączył: 2010-05-23
- Miasto: Gdyies Tam
- Liczba postów: 112
28 października 2013, 15:00
pierogi są super z kaszą i grzybkami
- Dołączył: 2007-07-02
- Miasto: Wro
- Liczba postów: 8570
28 października 2013, 15:02
Pierogi to trochę za dużo babraniny dla mnie, ale posunęłyście mi pomysł-lane kluski do zupy. Czaki, ty wiesz coś o życiu w ogóle?
- Dołączył: 2012-08-06
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 2335
28 października 2013, 15:23
anna987 napisał(a):
Pierogi to trochę za dużo babraniny dla mnie, ale posunęłyście mi pomysł-lane kluski do zupy. Czaki, ty wiesz coś o życiu w ogóle?
jasne przecież żyję :-) a co masz na mysli? ja jak cos mi nie pasuje to wyrzucam albo daję psu 28 października 2013, 16:03
LaleczkaCzaki napisał(a):
anna987 napisał(a):
Pierogi to trochę za dużo babraniny dla mnie, ale posunęłyście mi pomysł-lane kluski do zupy. Czaki, ty wiesz coś o życiu w ogóle?
jasne przecież żyję :-) a co masz na mysli? ja jak cos mi nie pasuje to wyrzucam albo daję psu
A ja swojej świni, przynajmniej potem coś z tego będzie
![]()
Z gryczanki smażę placki i piekę ciasta... czasem klecę sobie deser na mleku z powidłami i orzechami. Nic specjalnego.
(tak w sumie, to jaka jest data przydatności do spożycia tej Twojej mąki gryczanej?
Jak nie masz na nią ochoty teraz, to weź ją po prostu wrzuć do szafki i niech poczeka na swój czas. Jak się Tobie zachce, sięgniesz po nią. Nie ma sensu na siłę w siebie wciskać ;])
Edytowany przez f0a45f3eb5bb23da6d8603206c11a93f 28 października 2013, 16:05
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 825
28 października 2013, 18:41
chleb, bułki? (pół na pół z pszenna)
- Dołączył: 2013-10-20
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
- Liczba postów: 113
28 października 2013, 19:13
Kobieto masz przed sobą tak cudną rzecz jak Intenret...proponuję wpisać proste przepisy na dania z mąki gryczanej i pewnie coś znajdziesz dla Siebie...ech.