- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 października 2013, 21:12
25 października 2013, 21:31
ja mam taki:
2,5 szkl. maki, 1/2 szkl cukru, cukier wanilinowy, 10 dag masła lub margaryny,180 ml śmietany.
Wymieszać suche składniki, posiekać margarynę dodać śmietanę wyrobić ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka piec ok 30 min w 180 stopniach na papierze do pieczenia, lub jak uzyskają złoty kolor ( wszystko zależy od piekarnika)
ja robię jeszcze tak: ciasto dziele na 2 części, jedna zostawiam, a do drugiej dodaje kakao i wyrabiam. Oba ciasta rozwałkowuję na cienkie placki i kładę jeden na drugi, roluje jak roladę i ucinam na skos ciasteczka o grubości 0,5 cm, piekę tak samo jak te zwykłe.
25 października 2013, 21:32