- Dołączył: 2013-04-21
- Miasto: Wadowice
- Liczba postów: 26
25 października 2013, 13:56
Kupiłam ostatnio płatki ryżowe, ale nie mam pojęcia jak zabrać się za ich przygotowanie ; )
Ile łyżek owych płatków dodać do szklanki mleka, aby były w miarę gęste?
Jak wy je przygotowujecie?
- Dołączył: 2011-05-15
- Miasto: Trzeci Szałas Po Lewej
- Liczba postów: 4761
25 października 2013, 14:13
Ja na 0.5 litra mleka - śniadanie daje 2 garści do gotującego mleka
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
25 października 2013, 16:14
Ja robię z ok. 5-6 łyżek i daję szklankę płynu. Czasami wlewam też trochę rozpuszczonego proszku budyniowego. Jakoś wyjątkowo pasuje mi budyń do tych płatków :)
- Dołączył: 2013-04-21
- Miasto: Wadowice
- Liczba postów: 26
26 października 2013, 15:59
O! Muszę wypróbować ten przepis z budyniem, dziękuję za pomysł! :D
- Dołączył: 2013-10-25
- Miasto:
- Liczba postów: 20
26 października 2013, 18:59
Gotuje na mleku zwykle, ale ostatnio zrobiłam jak tutaj i było przepyyyyszne!
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
27 października 2013, 15:58
Dzisiaj miałam na śniadanie budyniowy pudding z płatków ryżowych i kaszy manny. Zrobiłam wczoraj wieczorem, przełożyłam do kokilki i wstawiłam do lodówki. Polecam, wyszło pysznie :)
- Dołączył: 2013-10-17
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 248
29 października 2013, 17:28
Jeśli to są błyskawiczne, to ja po prostu zalewam wrzątkiem tak żeby przykryło, i odstawiam pod przykryciem na ok. 15 minut.