Temat: jaki ser najlepszy do zapiekania?

niedawno pytalam Was co zrobic na obiad, na ktory zaprosilam kolezanki. wybor padl na zapiekana rybe ze szpinakiem i do tego ryz. zastanawiam sie jednak jaki ser polozyc na wierzch...w internecie sa przepisy z mozarella, zwyklym zoltym, pleniowymi, feta...i sama juz nei wiem co najlepsze :)
jeśli ze szpinakiem to ja bym stawiała na fetę
a ja na brie 

ogolnie do ryby nie bardzo sery pasuja. lubie tylko dwa polaczenia
losos+ ser wedzony 
dorsz + brie 
Pasek wagi
stawiałabym na pleśniowy, ten z niebieską pleśnią, świetnie pasuje do ryby i szpinaku
mozzarella też moim zdaniem ok, ja lubię :)
Widzialam w telewizjii, ze mozzarella i ja powinno sie tez klasc na pizze.
ja stawiam na mozzarelle :) JEST taka neutralna jesli chodzi o smak i chyba kazdy ja lubi :) Poza tym pasuje do kazdej ryby i ładnie sie roztapia.
jak chcesz zaostrzyć smak, to niebieski, zielony z pleśnią, albo prawdziwy cheddar. Jeśli ma się po prostu rozpuścić, to mozarella, oczywiście.
Pasek wagi
moim ulubionym serem jest mozzarella ;D
zrobilam z mozarella i bylo bardzo smaczne :)
wg mnie najlepsze sa sery włoskie ..typu pecorino  romano itp , głównie dlatego że możesz ich dać duzo duzo mniej a aromat jest doskonale wyczuwalny 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.