- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
25 października 2013, 08:18
niedawno pytalam Was co zrobic na obiad, na ktory zaprosilam kolezanki. wybor padl na zapiekana rybe ze szpinakiem i do tego ryz. zastanawiam sie jednak jaki ser polozyc na wierzch...w internecie sa przepisy z mozarella, zwyklym zoltym, pleniowymi, feta...i sama juz nei wiem co najlepsze :)
- Dołączył: 2007-11-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2720
25 października 2013, 08:33
jeśli ze szpinakiem to ja bym stawiała na fetę
- Dołączył: 2013-10-02
- Miasto: Brembilla Bg
- Liczba postów: 640
25 października 2013, 08:45
a ja na brie
ogolnie do ryby nie bardzo sery pasuja. lubie tylko dwa polaczenia
losos+ ser wedzony
dorsz + brie
25 października 2013, 09:04
stawiałabym na pleśniowy, ten z niebieską pleśnią, świetnie pasuje do ryby i szpinaku
mozzarella też moim zdaniem ok, ja lubię :)
- Dołączył: 2012-03-18
- Miasto: Oslo
- Liczba postów: 4965
25 października 2013, 09:05
Widzialam w telewizjii, ze mozzarella i ja powinno sie tez klasc na pizze.
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 825
25 października 2013, 09:17
ja stawiam na mozzarelle :) JEST taka neutralna jesli chodzi o smak i chyba kazdy ja lubi :) Poza tym pasuje do kazdej ryby i ładnie sie roztapia.
- Dołączył: 2012-01-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 8095
25 października 2013, 13:27
jak chcesz zaostrzyć smak, to niebieski, zielony z pleśnią, albo prawdziwy cheddar. Jeśli ma się po prostu rozpuścić, to mozarella, oczywiście.
- Dołączył: 2013-06-05
- Miasto: Września
- Liczba postów: 1750
25 października 2013, 16:26
moim ulubionym serem jest mozzarella ;D
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
26 października 2013, 09:45
zrobilam z mozarella i bylo bardzo smaczne :)
- Dołączył: 2013-07-16
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1420
26 października 2013, 12:41
wg mnie najlepsze sa sery włoskie ..typu pecorino romano itp , głównie dlatego że możesz ich dać duzo duzo mniej a aromat jest doskonale wyczuwalny