- Dołączył: 2009-08-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 698
22 października 2013, 17:02
Ostatnio mam wielką ochotę na domowe ciasto. Znalazłam zeszyt z przepisami mamy, ale z ilości tych składników, co w przepisie wychodziła cała bardzo duża blacha tego ciasta. Teraz nie mamy już tak często gości i na naszych domowników będzie tego za dużo. Pomyślałam, że jeżeli zmniejszę ilości o połowę to nie wyjdzie tak dużo. Ale mam też wątpliwości, bo nie wiem czy każdy składnik dodany w zmniejszonej ilości nie zepsuje ciasta ;-( Nie znam się na pieczeniu, dziewczyny. Czy mogę tak zrobić jak wymyśliłam ?Niestety moja mama nie lubi piec więc nie mogę liczyć na jej pomoc ;-) Dlatego zwracam się z moim pytaniem do Was.
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
22 października 2013, 17:05
oczywiscie ze mozesz zmniejszyc proporcjonalnie skladniki, w google znajdziesz przelicznik formy dodatkowo jesli bedziesz chciala np z kwadratowej formy przejsc na tortownice