- Dołączył: 2013-03-01
- Miasto: Madryt
- Liczba postów: 1861
20 października 2013, 11:18
Tak jak w temacie, planuję dziś zrobić na obiad. Tylko to musi być pyszne! Postarajcie się
- Dołączył: 2010-11-03
- Miasto: Ibiza
- Liczba postów: 15703
20 października 2013, 11:30
Pizza Piotrka Oginskiego z Kocham gotować na youtube.
Zamiast maki do podsypywania uzywa się kaszy mannej- coś rewelacyjnego.
ciasto cieniutkie, chrupiące- jak we Włoszech :)
- Dołączył: 2012-01-16
- Miasto: Dynów
- Liczba postów: 5256
20 października 2013, 12:22
kurczę noo.takie samo ciasto jak na taką na grubym spodzie tylko cieniej wałkujesz..
ciasto na pizzę to ciasto na pizzę.. mąka, drożdże, ciepłe mleko, trochę oleju, odrobina cukru i szczypta soli.. i gotowe :D
- Dołączył: 2007-03-21
- Miasto: Sochaczew
- Liczba postów: 832
24 października 2013, 12:33
dokładnie tak jak Lizze85 pisze
![]()
ja jeszcze dodaje do ciasta oregano suszone i pieprzu troszkę. Czas wygniatania ciasta też ma znaczenie im dłużej tym lepiej (od połączenia składników tak z 10 minut)