Temat: Sprawdzony przepis na pizzę - cienkie ciasto

Tak jak w temacie, planuję dziś zrobić na obiad. Tylko to musi być pyszne! Postarajcie się
Pasek wagi
Pizza Piotrka Oginskiego z Kocham gotować na youtube.
Zamiast maki do podsypywania uzywa się kaszy mannej- coś rewelacyjnego.
ciasto cieniutkie, chrupiące- jak we Włoszech :)
Pasek wagi
kurczę noo.takie samo ciasto jak na taką na grubym spodzie tylko cieniej wałkujesz..

ciasto na pizzę to ciasto na pizzę.. mąka, drożdże, ciepłe mleko, trochę oleju, odrobina cukru i szczypta soli.. i gotowe :D


Pasek wagi
dokładnie tak jak Lizze85 pisze  ja jeszcze dodaje do ciasta oregano suszone i pieprzu troszkę. Czas wygniatania ciasta też ma znaczenie im dłużej tym lepiej (od połączenia składników tak z 10 minut)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.