- Dołączył: 2008-08-13
- Miasto: Nibylandia
- Liczba postów: 1544
16 października 2013, 19:15
dziewczynki, chłopcy potrzebuje rady, tak wiec chce zrobić krem do ciasta a racze na ciasto taki do dekoracji. baza ma byc smietana i nie wiem jak ja usztywnić zeby sie ładnie trzymala[na ciasto bede nakładać szpryca], czy dodac żelatynę, budyn czy co?
wlasnie eksperymentuje i mam ubita sniezke aczkolwiek do ciachca bede używać kremówki ;) z gory dzieki.
- Dołączył: 2013-01-01
- Miasto: Arb
- Liczba postów: 473
16 października 2013, 19:18
dodaj żelatyny albo serka mascarpone
- Dołączył: 2011-11-12
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 3087
16 października 2013, 19:30
kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
16 października 2013, 19:38
pewnie,że śmietan fix
http://www.gellwe.pl/produkty/produkt/tytul/fix-do-smietany-94/
- Dołączył: 2012-01-27
- Miasto: Gdzies Tam
- Liczba postów: 4497
16 października 2013, 19:48
daj smietan fix ale nie z gellwe tylko z dr Oetkera bo jest lepszy sto razy
- Dołączył: 2013-01-01
- Miasto: Arb
- Liczba postów: 473
16 października 2013, 20:32
Olaxandra napisał(a):
kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
Istnieje jeszcze cos jak żelatyna dla wegetarian co stosuję ponieważ nie jadam mięcha
- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
16 października 2013, 22:13
zwracaj uwagę gdzie zakładasz temat
przenoszę do działu "przepisy"
- Dołączył: 2011-11-12
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 3087
18 października 2013, 22:08
Sillvia napisał(a):
Olaxandra napisał(a):
kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
Istnieje jeszcze cos jak żelatyna dla wegetarian co stosuję ponieważ nie jadam mięcha
agar agar, żelatyna to żelatyna ;p