Temat: krem do ciasta !

dziewczynki, chłopcy potrzebuje rady, tak wiec chce zrobić krem do ciasta a racze na ciasto taki do dekoracji. baza ma byc smietana i nie wiem jak ja usztywnić zeby sie ładnie trzymala[na ciasto bede nakładać szpryca], czy dodac żelatynę, budyn czy co?
wlasnie eksperymentuje i mam ubita sniezke aczkolwiek do ciachca bede używać kremówki ;) z gory dzieki.
Pasek wagi
dodaj żelatyny albo serka mascarpone
kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
pewnie,że śmietan fix
http://www.gellwe.pl/produkty/produkt/tytul/fix-do-smietany-94/
daj smietan fix ale nie z gellwe tylko z dr Oetkera bo jest lepszy sto razy

Olaxandra napisał(a):

kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
Istnieje jeszcze cos jak żelatyna dla wegetarian co stosuję ponieważ nie jadam mięcha 
zwracaj uwagę gdzie zakładasz temat
przenoszę do działu "przepisy"

Sillvia napisał(a):

Olaxandra napisał(a):

kup śmietan fix (chyba firmy gellwe) :) żelatyna to obrzydliwy twór z resztek padliny.
Istnieje jeszcze cos jak żelatyna dla wegetarian co stosuję ponieważ nie jadam mięcha 

 

agar agar, żelatyna to żelatyna ;p

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.