9 października 2013, 16:56
Czy dodajecie budyń do owsianki? A jeśli tak to w jakim momencie - do wody czy do mleka? Lub czym innym ją zagęszczacie?
- Dołączył: 2013-09-29
- Miasto: Borek
- Liczba postów: 359
9 października 2013, 16:57
nigdy nie dodawałam owsianki do budyniu
9 października 2013, 17:04
ja nigdy nie dodawałam budyniu do owsianki. Ja zalewam płatki owsiane wrzątkiem, pozostawiam na noc. Woda wchłania się całkowicie.
- Dołączył: 2013-09-29
- Miasto: Borek
- Liczba postów: 359
9 października 2013, 17:13
może poszukaj na google ;)
- Dołączył: 2010-11-03
- Miasto: Ibiza
- Liczba postów: 15703
9 października 2013, 17:22
Do mleka.
Zimne mleko wlewałam do garnuszka, do tego płatki, slodzik, slonecznik, lyzke proszki budyniowego i mieszałam energicznie trzepaczką, zeby proszek sie rozpuscil i nie bylo grudek.
Gdy mleko zaczynalo się gotować, wylaczałam, mieszałam jeszcze chwilę i mialam pyszną, budyniowa owsianke :)
- Dołączył: 2013-09-29
- Miasto: Borek
- Liczba postów: 359
9 października 2013, 17:33
ile to może mieć kalorii ?
- Dołączył: 2010-11-03
- Miasto: Ibiza
- Liczba postów: 15703
9 października 2013, 21:44
Nie pamietam dokładnie- zalezy jakie mleko dodasz, ile slonecznika i już.
Sam proszek budyniowy nie jest kaloryczny, licz podbija ilosc wegli, tak samo mleko.
- Dołączył: 2013-02-21
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 34
19 października 2013, 09:19
Moim zdaniem to pyszne i zdrowe połączenie. W sam raz na śniadanie bądź na deser. Na pewno nie utyjesz od tego.
- Dołączył: 2010-11-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 1094
25 października 2013, 22:02
chemiczny budyń z cukrem to pyszne i zdrowe połączenie :P? mhm
owsianka będzie gęsta jak wlejesz mniej wody lub mleka po prostu, nie potrzebuje sztucznego zagęszczania ;)