Temat: ciasto drozdzowe -pieczenie

Witam, zagniotlam sobie wlasnie ciasto drozdzowe i pieknie zdazyli mi wyrosnac, ale nie moglam sie nigdzie dopatrzec w przepisie w jakiej temperaturze i z jaka 
wlaczona funkcja piekarnika sie je piecze. W internecie sprawdzalam i wszedzie podaja inna temperature. Mozecie mi poradzic w do jakiego stopnia mam rozgrzac ten moj nieszczesny piecyk i czy mam wlaczyc termoobieg czy cos podobnego oraz ile czasu ciasto musi sie piec ? Bylabym wdzieczna ;)
na pewno nie termoobieg, żadnego ista nie powinno się tak piec, ja pieke w tem 180 st, a co do czasu to na oko
moja siostra zawsze piecze na termoobiegu w 180 str = ciasto wychodzi z brytwanki. i wlacza wczesniej do 150st i dopiero laduje do pieca. i piecze 30-40 minut zalezy. 
Pasek wagi
180-190 st, bez termoobiegu. Pieką, aż kolor będzie odpowiedni:) Zawsze wychodzi i nie zdarzyło mi się wyjąć surowego.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.