8 października 2013, 16:57
Witam, zagniotlam sobie wlasnie ciasto drozdzowe i pieknie zdazyli mi wyrosnac, ale nie moglam sie nigdzie dopatrzec w przepisie w jakiej temperaturze i z jaka
wlaczona funkcja piekarnika sie je piecze. W internecie sprawdzalam i wszedzie podaja inna temperature. Mozecie mi poradzic w do jakiego stopnia mam rozgrzac ten moj nieszczesny piecyk i czy mam wlaczyc termoobieg czy cos podobnego oraz ile czasu ciasto musi sie piec ? Bylabym wdzieczna ;)
- Dołączył: 2007-11-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2720
8 października 2013, 16:59
na pewno nie termoobieg, żadnego ista nie powinno się tak piec, ja pieke w tem 180 st, a co do czasu to na oko
- Dołączył: 2013-04-01
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 411
8 października 2013, 17:18
moja siostra zawsze piecze na termoobiegu w 180 str = ciasto wychodzi z brytwanki. i wlacza wczesniej do 150st i dopiero laduje do pieca. i piecze 30-40 minut zalezy.
- Dołączył: 2011-12-19
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 5949
8 października 2013, 17:24
180-190 st, bez termoobiegu. Pieką, aż kolor będzie odpowiedni:) Zawsze wychodzi i nie zdarzyło mi się wyjąć surowego.