- Dołączył: 2013-05-24
- Miasto: Głogów
- Liczba postów: 87
5 października 2013, 22:01
Czy da się zrobić dietetyczną granolę?
Żeby byłą chrupiąca, ale nie zawierała tłuszczu?
Macie może jakieś pomysły?
Ja na pewno cukier zastąpię słodzikiem... ale niestety nie wiem co dalej.
Chciałabym przygotować większą porcję takiej bardziej uniwersalnej, bazowej granoli... do której później można dodawać dowolne składniki, zależnie od tego, na co będziemy miały ochotę. :)
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
5 października 2013, 22:11
Polecam z sokiem jablkowym i chyba białkiem, ale nie jestem pewna
Edit:
Edytowany przez siczma 5 października 2013, 22:13
9 października 2013, 14:06
Zamiast cukru i zamiast słodzika dodaj miód.
Odrobina tłuszczu (np. masła) nie zaszkodzi, tłuszcz też jest bardzo potrzebny w diecie :)