Temat: Dietetyczna granola.

Czy da się zrobić dietetyczną granolę?
Żeby byłą chrupiąca, ale nie zawierała tłuszczu? 

Macie może jakieś pomysły? 

Ja na pewno cukier zastąpię słodzikiem... ale niestety nie wiem co dalej. 
Chciałabym przygotować większą porcję takiej bardziej uniwersalnej, bazowej granoli... do której później można dodawać dowolne składniki, zależnie od tego, na co będziemy miały ochotę. :)
Pasek wagi
Polecam z sokiem jablkowym i chyba białkiem, ale nie jestem pewna
Edit: 
Klik 
Zamiast cukru i zamiast słodzika dodaj miód.
Odrobina tłuszczu (np. masła) nie zaszkodzi, tłuszcz też jest bardzo potrzebny w diecie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.