Temat: Karpatka

Planuje zrobić na jutro dla chłopaka karpatkę pierwszy raz w życiu i tu jest moje pytanie czy lepsza będzie jeśli np. zrobię dziś i wstawie na noc do lodówki czy lepsza będzie taka świeża jak zrobię jutro ? Bo nie wiem właśnie czy to ciasto będzie lepsze jak trochę leżakuje ale boje się ze za bardzo nasiąknie kremem i będzie ciapowate ?  I jeszcze czy lepsze są masy z większą ilością masła czy kostka wystarczy?
Ja bym wolała dzisiaj zrobić, z jednej strony ciasto jest lepsze świeże ale z drugiej strony krem jest lepszy jak postoi. Z doświadczenia wiem że jednak, przynajmniej dla mnie, karpatka jest lepsza na drugi dzień.
Co do masy, to zależy ile jej chcesz zrobić, ale z kostki powinna wystarczyć.
Ja bym zrobiła dzisiaj:) Masa jest dużo lepsza gdy posiedzi w lodówce;))
ja wole te które trochę postoi :)
Karpatka jest lepsza na drugi dzień, kiedy jest świeża trudno się ją kroi
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.