- Dołączył: 2013-07-11
- Miasto: radom
- Liczba postów: 955
21 września 2013, 14:17
Planuje zrobić na jutro dla chłopaka karpatkę pierwszy raz w życiu i tu jest moje pytanie czy lepsza będzie jeśli np. zrobię dziś i wstawie na noc do lodówki czy lepsza będzie taka świeża jak zrobię jutro ? Bo nie wiem właśnie czy to ciasto będzie lepsze jak trochę leżakuje ale boje się ze za bardzo nasiąknie kremem i będzie ciapowate ? I jeszcze czy lepsze są masy z większą ilością masła czy kostka wystarczy?
21 września 2013, 14:31
Ja bym wolała dzisiaj zrobić, z jednej strony ciasto jest lepsze świeże ale z drugiej strony krem jest lepszy jak postoi. Z doświadczenia wiem że jednak, przynajmniej dla mnie, karpatka jest lepsza na drugi dzień.
Co do masy, to zależy ile jej chcesz zrobić, ale z kostki powinna wystarczyć.
- Dołączył: 2012-01-01
- Miasto: Rokitki
- Liczba postów: 5624
21 września 2013, 14:33
Ja bym zrobiła dzisiaj:) Masa jest dużo lepsza gdy posiedzi w lodówce;))
21 września 2013, 14:35
ja wole te które trochę postoi :)
- Dołączył: 2013-06-15
- Miasto: Bristol
- Liczba postów: 1318
21 września 2013, 15:07
Karpatka jest lepsza na drugi dzień, kiedy jest świeża trudno się ją kroi