Temat: sałatka

jak robicie sałatkę z zupek chińskich?
makaron kruszysz, przyprawę (tą suchą) rozpuszczasz w wodzie, zalewasz makaron i przykrywasz, zeby napęczniał...do tego kroisz paprykę, pieczarki, ogórek (wszystko konserwowe), dodajesz kukurydzę z puszki, ugotowane jajka i majonez :)
Pasek wagi
kruszysz makaron, posypujesz sypkimi przyprawami, zasypujesz to puszka kukurydzy, dodajesz pokrojona kapuste pekińską, por, ogórka zielonego, paprykę czerwoną dodajesz majonez i odstawiasz na troche do lodowki, mozna tez dodat usmazona piers kurczaka
kruszę makaron, dodaję kapustę pekińską, paprykę, kukurydzę, pokrojona, pierś kurczaka, ogórek konserwowy, przyprawę z zupki (najlepiej mi smakuje zupka chińska, rosół na ostro). Nieco majonezu, mieszam i jem.
A przepraszam, bo w sumie nigdy nie próbowałam. Taką sałatkę da się zjeść? Bo jakoś tak dziwnie.... sałatka z zupek chińskich?
pycha jest, ale kaloryczna
jest pyszna! Tylko niestety nikt jeszcze nie wymyślił zupek chińskich z razowego makaronu, a białego nie jem :)
Pasek wagi
sa pyszne i w zasadzie mozna kombinowac i dac co sie chce. Tylko nie dawaj nigdy pomidora. psuje caly smak. :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.