Temat: Przepisy

Hej;D

mam problem z zrobieniem czegoś dobrego a z niską zawartością tłuszczu.

Ostatnio zrobiłam kurczaka na parze z warzywami ,lecz u mnie w domu nie chcą jeść tego samego ;D

Codziennie musi być inny obiad;/

znacie jakieś przepisy np z mielonym, rybą itp;)

będe wdzięczna za pomoc;)

łosoś w cieście francuskim z pesto - pycha, a jakie łatwe!
kupujesz gotowe ciaso frnacuskie, łososia tniesz w paski, robisz pesto z suszonych pomidorów, przypraw i czegoś tam jeszcze, zawijasz, smarujesz jajkiem i bach na blaszkę :D - > w necie masz dokładne przepisy.

możesz też zrobić kurczaka gotowanego w rękawie, skraplasz go cytryną, do tego gotujesz brokuły, miksujesz je później, wsypujesz tam migdały i to jest sos do tego.

kurczaki obtoczone w sezamie i smażone na patelni, najlepiej zrobić takie małe kurczaczki a'la KFC, do tego robisz sama sos czosnkowy.

jeśli masz naczynie żaroodporne - kroisz mnóóstwooo warzyw - pieczarki, papryka, brokuła, pomidory, ogórki i co tam lubisz, do tego panierowane kurczaki i wio do piekarnika.

możesz też zrobić kurczaki z farszem - rozbijasz je dokładnie, wkładasz do środka ser (ja uwielbiam Radamer) i suszone pomidory pokrojone, spinasz długą wykałaczką i do piekarnik.

Ja nie umiem zbytnio gotować, ale te przepisy ą proste, sprawdzone i u mnie je lubią :D
Z mielonym polecam imitację bigosu, dla nas dobra, bo dużo warzyw i niewiele tłuszczu, dla rodzinki dobra, bo smakuje prawie jak bigos i nikt nie będzie marudził ;D U mnie w rodzince się przyjęło, mimo że wszyscy nie cierpią moich dietetycznych eksperymentów. Podsmażamy mięso mielone z cebulką i czosnkiem, dorzucamy pokrojoną białą kapustę, paprykę i startą marchew (ilości na oko; ja dałam małą główkę kapusty, 3 papryki, 5 dużych marchwi). Wszystko mieszamy, doprawiamy, dorzucamy koncentrat pomidorowy i voila! Proste, pyszne i sycące danie gotowe :)

o dziękuje wam bardzo;D

Wszystkie będę musiała przetestować , bo po przeczytaniu przepisu już ślinka cieknie ;D

Hehe ja też gotować zbytnio nie umiem ale mam nadzieje że z tymi przepisami dam sobie rade;d

Mi zawsze za pierwszym razem wychodzi średnie, ale już za drugim wiem co mam robić, także się nie zrażaj no i eksperymenty są najważniejsze :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.