Temat: Kubusiek

Dziewczyny czy uważacie,że ciasto "Kubuś" jest dobrym pomysłem zrobienia go dla teścia na urodziny??
Będzie spotkanie ,grill więc chciałam coś od siebie dać i upiec ciasto ale,że jestem początkująca i nie chce zbyt trudnego ciasta myślalam nad Kubusiem :))) nie wygłupie się,że to ciasto z soczkiem xd :D?
Smakowałyście te ciacho ? dobre jest w smaku?
Może któraś z was ma dobrze sprawdzony przepis?? Ja szukałam w necie ale tylko ten przypadł mi do gustu i tak pomyślałam też o was może macie lepszy,jakieś rady czy inny składnik itd. http://kuchmarzenie.pl/2013/02/ciasto-z-masa-z-kubusia/ :)
ale fajnie wygląda to ciasto :)
Fajnie wygląda, ale osobiście bym wolała potarte jabłka z galaretką, jak kubusia :) Kto wie, może jakiś wypas to jest :D
Pasek wagi
Fajnie wygląda, bardzo dobry pomysł, poza tym liczy się gest, ja bym się ucieszyła
Wydaje mi się, że się nada  Wygląda smacznie i naprawdę ładnie 
U nas robiło się z zielonym kubusiem/innym sokiem, zwało się to ciastem Shrek:) 

damawglanach napisał(a):

U nas robiło się z zielonym kubusiem/innym sokiem, zwało się to ciastem Shrek:) [/quot
Pysiem ,czy jakos tak

Skoro jesteś początkująca to moze lepiej zrobić ciasto bez pieczenia? Np rafaello z krakersów, jest PRZEPYSZNE 

Ale skoro wolisz tego Kubusia to moze byc :)

Chocomaniaa napisał(a):

Dziewczyny czy uważacie,że ciasto "Kubuś" jest dobrym pomysłem zrobienia go dla teścia na urodziny??Będzie spotkanie ,grill więc chciałam coś od siebie dać i upiec ciasto ale,że jestem początkująca i nie chce zbyt trudnego ciasta myślalam nad Kubusiem :))) nie wygłupie się,że to ciasto z soczkiem xd :D? Smakowałyście te ciacho ? dobre jest w smaku?Może któraś z was ma dobrze sprawdzony przepis?? Ja szukałam w necie ale tylko ten przypadł mi do gustu i tak pomyślałam też o was może macie lepszy,jakieś rady czy inny składnik itd. http://kuchmarzenie.pl/2013/02/ciasto-z-masa-z-kubusia/ :)

 a ja bym zrobila szarlotke-trudno ja zepsuć;P
Myśle, że jak najbardziej :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.