- Dołączył: 2013-07-26
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 661
14 sierpnia 2013, 17:10
zwykły słonecznikowy? A może rozpuszczać masło na patelni? Czy lepiej kupować oliwę z oliwek... ?
14 sierpnia 2013, 17:11
ja smażę na oleju, oliwie, maśle. Zależy od dania.
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
14 sierpnia 2013, 17:12
Mam teraz też olej z czerwonej palmy, polecam;) olej rzepakowy ogólnie ma wyższa temperaturę dymienia, woęc do smażenia lepiej niż oliwa.
- Dołączył: 2013-06-06
- Miasto:
- Liczba postów: 1478
14 sierpnia 2013, 17:16
olej rzepakowy i kokosowy.
- Dołączył: 2013-07-17
- Miasto: Asgard
- Liczba postów: 1879
14 sierpnia 2013, 17:24
Rzepakowy, oliwa z oliwek - nierafinowane, tłoczone na zimno. Olej słonecznikowy nie nadaje się do smażenia. Jego kwasy tłuszczowe są zbyt wrażliwe na wysoką temperaturę.
14 sierpnia 2013, 17:26
używam oleju rzepakowego ;p
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
14 sierpnia 2013, 17:32
do smażenia używam rzepakowego, jak robię coś z jajek to masło, czasami masło z dodatkiem oliwy