Temat: Barszcz czerwony

Jak zrobić czerwony barszcz czysty.Proszę o pomoc bo nie wiem od czego się zabrać
hi hi właśnie go robię:p i to samo pytanie sobie zadaję. Zdałam się na wyobraźnie. Tyle że ja mam do dyspozycji swoje buraczki z ogródka i rosół z kury:D i pachnie w całym domu:p jesli smakuje jak pachnie cały gar zejdzie w sekunde:p
no wywar i buraki to podstawa, do tego odrobina cukru, soku z cytryny bądź octu, czosnek i majeranek i powinno być ok;)   Zawsze jakos doprawiam "na oko" albo bardziej " na język" ;)) dacie rade
Pasek wagi
buraki mam gotować osobno czy z wywarem nie mam pojęcia :)
najpierw buraki się kisi ; p
Pasek wagi
osobno gotuje się wywar z buraków: buraki razem z czosnkiem, cebulą, majerankiem, octem, kminkiem, cukrem, zielem angielskim i liściem laurowym i potem zlewa się wywar do rosołu 
dzięki

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.