- Dołączył: 2010-08-01
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 1085
8 sierpnia 2013, 12:55
Znacie może jakieś fajne zastosowanie kotletów sojowych - inne niż smażenie ich a la schabowy - tak, zeby to było w miarę smaczne, w miarę lekkostrawne (po smażonych boli mnie wątroba) i w miarę proste?
- Dołączył: 2011-07-15
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 2047
8 sierpnia 2013, 13:02
może zrób je w piekarniku?
- Dołączył: 2010-08-01
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 1085
8 sierpnia 2013, 16:20
Myślałam o czymś w rodzaju leczo czy gulaszu warzywnego z pokrojonymi kotletami.
Ale może ktoś zna jakieś inne, oryginalne rozwiązanie, które mi by nie przyszło do głowy :) dlatego pytam
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
10 sierpnia 2013, 21:23
ugotuj z nich zupę, ale pokrusz i zrób z nich chrupiące paluszki (przepis znajdziesz na blogu "z kotem w kuchni" :)
Edytowany przez iwona124 10 sierpnia 2013, 21:24
- Dołączył: 2012-03-26
- Miasto: Wałbrzych
- Liczba postów: 197
14 sierpnia 2013, 11:51
Zestawy obiadowe z kotlecikami sojowymi - mniaaaaam.
Dla przykładu :
![]()
Wg. mnie wystarczy je jedynie ugotowac w bulionie warzywnym, nigdy ich nie smażyłam ze względu na to, że wtedy byłyby tłuste.
Oprócz tego możesz zastąpic nimi mięso w spagetti etc : )