- Dołączył: 2012-08-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1143
11 lipca 2013, 17:33
jakie znacie sposoby przygotowania go?
- Dołączył: 2009-06-25
- Miasto: Dobra Nadzieja
- Liczba postów: 5400
11 lipca 2013, 17:35
ja osobiście gotuje w osolonej wodzie do miękkości - potem odcedzam i dodaje troche masła - przykrywam pokrywką,wstrząsam i gotowe ----> wiem ze niektórzy dodają jeszcze koperek
11 lipca 2013, 17:42
Gotuję, jem z mlekiem :)
Można z młodego bobu zrobić zupę albo dać go do sałatki.
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
11 lipca 2013, 17:49
Gotuje z sola ;) Gdzies spotkalam przepisy ktore wykorzystuja bo ale staram sie o nich zapomniec aby nie beszczescic czegos co jest perfekt :D
- Dołączył: 2012-09-08
- Miasto: Płock
- Liczba postów: 7204
11 lipca 2013, 18:01
gotowany z sola dziś jadlam ;) mniam
11 lipca 2013, 18:24
a jak smakuje ? bo mi sie troche z fasola kojarzy - ale nigdy nie jadlam
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
11 lipca 2013, 21:02
Ja gotuję w osolonej wodzie z natką pietruszki i koperkiem. Odcedzam, dodaję masło i wcinam :)
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
11 lipca 2013, 21:46
korzystałam z przepisów z portalu kwestia smaku
bardzo fajna lekka sałatka:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/salatka_z_bobem_mozzarella/przepis.html
genialna zupa
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/zupa_z_bobu_szpinaku/przepis.html
i bardzo fajny i łatwy przepis na makaron z bobem (makaron najlepiej pełnoziarnisty)
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/makaron_z_bobem_ricotta/przepis.html
- Dołączył: 2011-06-14
- Miasto: Ny
- Liczba postów: 553
13 lipca 2013, 10:39
a po ugotowaniu obieracie bób ze skórki czy zjadacie cały?